Så att rosta en kyckling

Att rosta en kyckling är en lätt och smaskig måltid

Med sin skarpa hud och saftigt, saftigt kött, rostad kyckling är en av de bästa och mest tillfredsställande rätterna du kan göra. Om du aldrig har stekt en kyckling innan, eller om det har varit ett tag sedan du gjorde, kommer denna handledning att gå igenom alla steg.

Här är vad du behöver

Att rosta en kyckling tar dig ungefär en och en halvtimme från början till slut, vilket även innefattar att göra sås (börjar med steg # 9 nedan). Om du är intresserad, här är mer om hur man gör sås .

Se även: Hur man brinner en kyckling

 1. Förvärm ugnen till 425 F.
 2. Ta bort nacken och giblets från kycklingens kroppshålighet och klappa fågeln torr, inifrån och ut, med pappershanddukar.
 3. Smörja utsidan och insidan av kycklingen med smör, krydda sedan med Kosher-salt och nybakad svartpeppar - både inifrån och ut.
 4. Truss kycklingen säkert med matlagningstråd. Detta steg är valfritt, men det hjälper din rostade kycklingkock jämnare.
 1. Grovhacka ungefär en halv lök och en enda selleri stjälk och en enda medium morot. Sprid dessa hackade grönsaker längst ner på en rostpanna. Dessa grönsaker kommer att användas för att göra såsen senare.
 2. Ställ en stekpanna över de hackade grönsakerna och placera kycklingen (bröstsidan) på hyllan.
 1. Överför stekpannan till ugnen. När kycklingen har rostats i en timme och 15 minuter, kontrollera temperaturen med en snabbläs termometer som sitter i den djupaste delen av låret. Termometern bör läsa minst 165 F. Om inte, fortsätt rostning och kontrollera igen om 15 minuter.
 2. När kycklingen är klar, ta av rostpannan ur ugnen, lyft försiktigt ut stativet med den rostade kycklingen på den och överför fågeln till ett rent skärbräda. Låt det vila i 20 minuter, avtäckt, medan du gör sås.
 3. Placera stekpannan med rostade grönsaker på spisen. Tillsätt en matsked smör och värme över medium värme tills smöret smälter. Tillsätt en matsked mjöl och rör om för att bilda en pasta. Häll nu ca 2 koppar kycklinglager eller buljong i pannan och rör om att kombinera. Koka upp till en simma över medelhög värme tills den är reducerad och förtjockad.
 4. Spänn nu såsen genom en meshfilm och krydda den med smaksättning med Kosher-salt och svartpeppar. När såsen är klar och kycklingen har vilat, kan du nu skära fågeln och servera med den hemlagade såsen.

tips

 1. Du kan taga fågeln med färska örter eller andra aromatiska föremål. Timjan, rosmarin, salvia och marjoram är bra val, men några färska örter kommer att göra. Ett par citroner eller apelsiner skärs i kilar eller några fänkål frön är också bra för att fylla kycklingen. Men kom ihåg att dessa objekt inte ska ätas. De är bara för att lägga till smak och arom. Och självklart, vad du än helst väljer kylling med, var noga med att göra det innan du krossar kycklingen!
 1. För en jämnare, rostad kyckling, tryck klumpar av smör under huden innan du rostar det.
 2. Tillsätt några avskalade vitlöksklyftor till morötter-lökblandningen före rostning.
 3. Oroa dig inte för att basta medan kycklingbröd. Du låter värmen ut ur ugnen varje gång du öppnar dörren, och det är inte bra. Också brådskande varmvätska från stekpannan över kycklingbröstet accelererar bara matlagningen, så att köttet torkas mer än om du bara lämnat det ensam.
 4. Istället för hackade grönsaker, lägg bara några brödskivor längst ner på stekpannan . Som kycklingbröd kommer dropparna att suga in i brödet och brödet i sig kommer att bli allt smakligt och gott.

Fyra Roast Chicken Recept:
• Enkel grillad kyckling
Vitlökstekt kyckling