7 Bone Chuck "Yankee" Pot Stekt Recept

Detta grytrecept använder en "7-ben" chuckrost (namngiven benets form), vilket är en super-smaklig skära av nötkött som blir vackert gaffel-tender efter en lång, långsam braise.

Serverar 8.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Generera årligen båda sidorna av nötköttet med salt och färsk svartpeppar. Placera en holländsk ugn på hög värme, och tillsätt vegetabilisk olja. När oljan är varm, bruna biffen mycket bra, ca 5 minuter per sida. Det är viktigt att få en fin brun skorpa på köttet. Ta bort köttet i en tallrik och vrid värmen ner till medium.
  2. Tillsätt smöret, tärnad lök, selleri och en nypa salt. Saute i 4-5 minuter för att bruna något, tillsätt sedan mjölet. Koka om i 2 minuter. Tillsätt vitlök, koka om i 1 minut. Vispa i vinet, skrapa för att deglaze de bruna bitarna från botten av potten. Tillsätt tomatpastaen, och när blandningen börjar koka, häll i kycklingbuljongen .
  1. Lägg till lökbladet, timjan och saltet. När vätskan kommer till en simmer, rör om och lägg nötköttet tillbaka i grytan. Vrid värmen ner till mycket låg och simma försiktigt i ca 45 minuter per pund, eller tills gaffel tenderar. Efter 2 timmar, vrid försiktigt nötköttet över och fortsätt tillagning tills det är klart.
  2. Medan grytan grillas, lagar du grönsakerna. Förvärm ugnen till 425 grader F. Tillsätt potatis, morötter och persilja till en grön stekpanna. Skumma en matsked av nötköttfett från ytan av biffens brödvätska. Drizzla den över grönsakerna, tillsammans med smält smöret. Kasta grönsakerna till kappa och krydda med salt och färsk svartpeppar. Stek i ugnen i 20 minuter, eller tills grönsakerna är nästan milda. Ta bort och reservera.
  3. Ungefär 30 minuter innan nötköttet är färdigt, avslöja och lägg till grönsakerna i potten. Fortsätt tillagning tills biffen och grönsakerna är ömma. Skumma några kvarvarande bassänger av fett från såsen. Smak och justera för salt och peppar.
  4. Ta bort nötköttet till en stor tallrik. Den kan skäras i tjocka skivor eller helt enkelt slits in i stora bitar och serveras tillsammans med grönsaker och sås. Topp med färsk persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 971
Totalt fett 48 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 253 mg
Natrium 614 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 8 g
Protein 83 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)