Grillad Rib-Eye Steak

Röda ögatbiffen är kanske en av de godaste - OK, den godaste - av biffar, tack vare ribbenögatets generösa marmorering av fett. Som med alla biffar, kommer ett ben i ribbenet att ha större biffig smak än en benfri snitt, men de benfria är inte alls läckra. Beroende på din smak kan du marinera ett rävöga, massage på en torr gnidning eller bara grilla det med Kosher-salt och massor av nybakad peppar.

Här är tre metoder för att grilla ett rävöga till ett perfekt medium-sällsynt.

Marinerad och Grillad Rib-Eye Steak

 1. Stapla de malet vitlöksklyftorna på en skärbräda och strö Kosher-saltet på toppen. Använd en kockkniv, slip saltet i vitlöket för att bilda en grov pasta. Överför vitlökpastaen till en masonburk eller någon annan burk med lock.
 2. Tillsätt olivolja, citronsaft, rosmarin (eller timjan) och svartpeppar till burken och ge allt gott skaka.
 3. Sätt ribben i en stor matförvaringspåse och häll i marinaden. Försegla påsen, kläm ut luften och massera stekarna med marinaden. (Alternativt kan du lägga steken i en glasbakningsfat och häll marinaden över dem. Skydda med plastfolie.) Kyl ribbgen i minst 2 timmar och upp till över natten.
 1. En timme innan du grillar, ta stekarna ur kylskåpet och ta bort dem från marinaden. Kassera marinaden. Låt stekarna torka med pappershanddukar och låt dem komma till rumstemperatur.
 2. Förvärm grillen till hög med locket stängt. Rengör och olja risten. Stänk biffen med Kosher-salt och nybakad peppar.
 1. Lägg biffen på grillen och grilla 4 till 6 minuter. När fettet smälter och droppar, kan det orsaka flamskopplingar. Om detta händer, använd grilltångar för att glida steken bort från flammorna och vänta några ögonblick tills den dör ner. Flytta sedan biffarna till värmen och fortsätt grilla.
 2. Vänd stekarna över och grilla 4 till 6 minuter mer. För medel sällsynta, ta stekarna av gallret när den inre temperaturen når 125 ° -128 ° F på en snabblästermometer .
 3. Överför biffar till tallrikar, men vänta 5 minuter innan du serverar dem.

Torrglassmetod

Denna metod använder en fänkål frö och röd chile pepper flake gnidning. Fennikelns anisfärg och chiliflakens blixtvärmebit fungerar särskilt bra med det rika köttet i ett rävöga.

 1. Värm en liten torr stekpanna över medelvärme och sprut sedan fänkålfrön i ett jämnt lager. Skål 1 till 2 minuter tills frön börjar brinna. Ta bort stekpannan från värmen och överför fänkålen till en kaffe eller kryddkvarn.
 2. Pulsa kvarn en eller två gånger. Överför fänkålen till en liten skål och kombinera chili-flingorna och Kosher-saltet.
 1. Låt stekarna komma till rumstemperatur 35 till 40 minuter före grillning. När du är redo att grilla, klappa stekarna torra med pappershanddukar och massage sedan olivoljan på båda sidor av biffarna. Stänk fänkålen-chilen gnugga över stekarna, tryck ner på kryddorna för att klistra fast dem.
 2. Förvärm grillen till hög, rengör och olja sedan gallren. Grilla biffar enligt ovan. Låt stekarna vila 5 minuter före servering.

Enkel Salt och Peppar Metod

 1. Låt stekarna komma till rumstemperatur 35 till 40 minuter före grillning. När du är redo att grilla, klappa stekarna torra med pappershanddukar och massage sedan olivoljan på båda sidor av biffarna. Liberal säsong biffar med Kosher salt och nymalt peppar.
 1. Förvärm grillen till hög, rengör och olja sedan gallren. Grilla biffar enligt ovan. Låt stekarna vila 5 minuter före servering.