Giltigt Mjukt Tyskt Pretzels (Brezeln) Recept

Brezeln eller mjuka pretzels är populära tyska mellanmål för mellanmål.

En bra tysk bryggel är tjock och mjuk i mitten, tunn och krispig men inte torr på utsidan och formad i tre lika stora slingor.

Mjuka pretzels görs inte hemma ofta eftersom deras hemliga smak beror på att de döms i lut innan de bakas. Lye, eller kaustisk soda, brinner hud och ögon och handskar och skyddsglasögon rekommenderas när du gör detta recept. Detta rekommenderas inte för bakning med barn.

ANVÄND EXTREME FÖRSIKTIGHET : Lye är kaustisk och en 3% lösning anses vara frätande. Använd alltid handskar och skyddsglasögon. Det är rekommenderat att ha långa ärmar, byxor och snygga skor.

Torka upp spill med pappershanddukar och kassera omedelbart. Skölj med vatten eller ättika. Skölj alla redskap och handskar med stora mängder vatten och tvätta armar och händer efter att ha arbetat med lösningen. Om du känner något som brinner på huden, skölj med tvål och vatten, skölj och torka.

Till skillnad från i USA äter tyskare mjuka pretzels med smör, inte senap eller ostsås för doppning.

Bagerierna säljer också rullar gjorda med samma deg, vilket är bra med liverwurst eller annan aufschnitt (bologna) i mitten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör degen

 1. Bevisa jästen genom att lösa den i 1/4 kopp varmt vatten och socker i 5 minuter.
 2. Mäta mjölet i en blandningsskål, tillsätt saltet, den provade jäst och 1 kopp varmt vatten. Blanda för hand eller med en stativblandare med en degkrokfäste tills mjölblandningen kommer ihop i en styv boll. Lägg till mer varmt vatten efter behov för att bilda degen.
 3. Knäda i 5 minuter, låt vila i några minuter och tillsätt sedan smöret och ät i minst 5 minuter eller tills smöret är fullt införlivat. Vid denna tidpunkt måste degen vara fast och mjuk och flätig vid beröringen.
 1. Form i en boll, smörj alla ytor och låt uppstå till dubbelt, ca 1 timme, på en varm plats.

Forma Pretzelsna

 1. Placera vaxpapper på ett bakplåt.
 2. De-gas (stansa) degen och dela in i 12 (2 uns) bitar. Form i bollar. Använd mycket litet mjöl, form bollar i 1-fots långa trådar, tjockare i mitten och avsmalnande mot ändarna.
 3. Ta varje sträng och rulla ut igen för att bilda 2 fotsträngar. Twist in i en pretzel form, med lite vatten för att få ändarna hålla fast i slingan. Erfaren pretzel bagerier kan vända pretzels i form i luften, men de flesta måste coaxa dem.
 4. Placera pretzelsna på bakplåten och kyl i 1 timme. Detta torkar ut ytan och gör dem enklare att hantera.

Gör Lye Solution

 1. Sätt på handskar och skyddsglasögon.
 2. Placera 1 liter vatten i en plast- eller glasbehållare, väga 1 uns matkvalitet eller reagenskvalitet natriumhydroxid i en skål och tillsätt långsamt till vattnet, rör om med en plastsked eller liknande föremål. Lägg ALLTID LJUSEN TILL VATTEN, inte tvärtom! För forskare: Ljuslösningen kommer att vara ca 0,75 M NaOH (FW 39,99 g / mol) eller nästan 3% vikt / vikt.
 3. Ta bort pretzels från kylskåpet och dopp dem vardera i 30 sekunder i lugglösningen. Ta bort med en slitssked och placera på smörjd eller pergamentpapperfodrad bakplåt.
 4. Stänk strö med salt. Gör ett djupt snitt genom den tjocka delen av förspänningen horisontellt med ett rakblad eller lamm. Låt pretzels vila i 15 minuter.
 5. Värm ugnen till 375 F. Baka pretzels i 20 till 25 minuter eller tills djup guldbrun.

Kassera Lye korrekt

Följ läns och statliga farliga avfallsbestämmelser för att kassera lutet . Detta kan innefatta utspädning av lösningen med vatten, neutralisering med en syra och efterföljande spädning, eller avfallet till en avfallsanläggning.

Du kan också hålla lugglösningen i en tätt sluten, icke-metallisk behållare, tydligt märkt, för att användas igen, men börjar med färskt lut är det bästa alternativet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 56
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 531 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)