New England-Style Fish Chowder Recept

Denna klassiska New England-stil fisk chowder är hjärtlig och tillfredsställande. Det görs ofta med kolja, men nästan alla magra vita fiskar, som torsk eller hälleflundra, kommer att fungera lika bra.

Här är ett lätt recept för att göra fiskbestånd , vilket är basen för chowder och vad som ger mycket av smaken. Du kan göra det med att använda benen från fisken du fick för chowder, eller du kan ibland köpa färska fiskben från din fishmonger. Det är definitivt värt de ytterligare stegen.

Med detta sagt är det möjligt att hitta anständiga fiskbestånd i butiken dessa dagar. Det är verkligen inte så billigt som att göra det själv, men det kommer definitivt att spara tid. (Du kan också beställa den online.)

När det gäller potatiserna, lägger rödpotatis färg på vad som annars skulle vara en mestadels monokromatisk soppa. Men du kan använda någon vaxartad potatis, som vit potatis, eller Yukon-guld eller till och med fingerlingpotatis . Håll dig borta från stärkelse sorter som Idaho potatis (aka ryssar), dock. De tenderar att falla ifrån varandra när de simmar, så de kommer inte fungera lika bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär saltfläsk eller bacon i ca 1/4 tums kuber. Det här kan vara enklare om du låt det sitta i frysen i några minuter innan du tappar den.
  2. Tillsätt fläsk eller bacon i en kraftig potatis eller soppgryta och värm den långsamt över låg värme, rör om mer eller mindre ständigt, i 3 till 4 minuter eller tills fettet är flytande. Var försiktig så att inte fettet brinner. Sänk värmen om den börjar röka.
  3. Tillsätt den hackade lökan och koka den över en medium värme tills den är genomskinlig men inte brun, ytterligare 4 minuter eller så.
  1. Tillsätt mjölet och rör om med en träsked medan den absorberas i baconfettet, gör en roux . Koka rouxen i ytterligare 3 till 4 minuter, men låt inte det brinna, som lökarna.
  2. Långsamt vispa i lageret, se till att roux är helt inkorporerade i vätskan. Håll omrörningen medan blandningen kokar och tillsätt sedan vinet.
  3. Tillsätt potatis och simma i 15 minuter eller tills du enkelt kan piercera potatisen med en kniv. Du bör se en enstaka långsam, mild ångbubbla, men inte den snabba bubblingen av en fullständig koka.
  4. Medan du väntar på att potatisen ska laga mat, värm hälften i en liten kastrull. Du vill ha det varmt (men inte kokande) så att när du lägger till det i soppan i nästa steg kommer det inte att svalna ner chowder.
  5. Tillsätt den varma halva och halva och ta chowder tillbaka till en simmer i ett ögonblick.
  6. Minska värmen till lägsta inställning och var försiktig om i fisken. Värm mycket försiktigt i ca 5 minuter eller tills fisken är helt kokt. Låt det inte koka.
  7. Smaka med Kosher salt och vitpeppar , rör i persilja och servera genast.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 297
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 550 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)