Kycklingbuljong från vingarrecept

Rik kycklingbuljong gjord av kycklingvingar är smakad med lök, morötter, selleri och timjan. Det är mycket mer smakfullt än buljong gjord med en hel kyckling på grund av kollagenet i vingarna. Oroa dig inte för fettet från huden. Om du kyla buljongen kommer den att stiga upp till ytan, stelna och är lätt att ta bort. Jag sparar nackor och ryggar från hela kycklingar, fryser och kasta in dem med vingarna. Ju längre du lagar det, desto rikare och mer koncentrerad buljongen kommer att vara men planen på minst 2 timmar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka kycklingvingarna, lök, morot och selleri i oljan i en stor kruka över medelhög värme, rör om ofta, tills grönsakerna mjuknar (kycklingen ska inte brinna), ca 10 minuter.

Tillsätt tillräckligt kallt vatten till potten för att täcka ingredienserna med 2 tum. Koka över hög värme, skumma bort allt skum som stiger till ytan. Tillsätt persilja, timjan, pepparkorn och vikblad.

Minska värmen till låg och simma, avtäckt, tills buljongen är fullsmakad, minst 2 timmar och upp till 6 timmar.

Torka buljongen genom en kolv som sitter över en stor skål. Kassera fastämnena. Låt stå i 5 minuter. Skim bort det klara gula fettet som stiger till ytan. Kall till rumstemperatur. Täck och kyla tills det är klart att använda. (Buljongen kan beredas upp till 3 dagar framåt, täckas och kylas eller frysas i upp till 3 månader.)

Recept Källa: Genom Art Smith (Hyperion)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 332
Totalt fett 19 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 121 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)