Rödkokad sojasås Kyckling

Detta recept på sojasås kyckling är ett exempel på röd matlagning, där kött eller fjäderfä simseras i en sojasausbaserad vätska med kryddor. Kyckling tillagad på detta sätt är väldigt saftig, med köttet som lätt kommer från benet. Den rika såsen kan användas igen nästa gång du förbereder sojasås kyckling eller andra röda kokta rätter. lägg bara till mer sojasås och / eller kryddor efter behov. Med tiden blir såsen ännu rikare, med en fylligare smak.

Star anis och Szechuan pepparkorn kan köpas på asiatiska marknader, eller du kan ersätta 1 1/2 tsk pulver och svartpeppar.

Mer kinesiska kycklingrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kycklingen under kallt vatten och klappa torrt med pappershanddukar.
  2. I en kruka som är tillräckligt stor för att hålla kycklingen (jag använder en 8-kvarts kruka) kombinerar ljushoussausen, mörk sojasås, risvin eller sherry, socker, fennikelfrön, stjärnanis, rostat Szechuan pepparkorn , ingefära, kanelsticka och vattnet. Koka upp.
  3. Lägg kycklingen, bröstsidan neråt. Minska värmen till en mild simma, täck och koka kycklingen i 45 minuter, vrid över en eller två gånger och se till att den kokar i jämn tid på båda sidor. Basta kycklingen i en minut eller mer varje gång du vrider den över.
  1. Efter 45 minuter, stäng av värmen och låt kycklingen sitta, täckt tills den inre temperaturen i den tjockaste delen av bröstet når 170 grader Fahrenheit (ca 77 grader Celsius).
  2. Ta bort kycklingen från grytan, kyla och skär i bitar av bitar. Serverar 6 - 8 (eller 1/2 kyckling tjänar 4).
  3. Om du vill, värm upp till 1 kopp såsen för att servera över kycklingen. Förbered såsen för att använda igen: Koka, kyla och förvara i en plastbehållare i frysen.

Mer Kycklingrecept

Kinesiska Kycklingrecept
Shanghai Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 541
Totalt fett 25 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 154 mg
Natrium 3,890 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)