Vegetarisk tomat och vitböna gryta recept

Vegetarisk tomat och vitböna gryta är en hjärtlig fyllning, gryta, perfekt för kyliga dagar men så bra du kommer att vilja äta det året runt. Gryta är fylld med bönor och med tillsats av tomater är peppar och örter en väldigt hälsosam maträtt som huvudrätt eller som ett komplement till andra rätter. Grytan gör en underbar rätter för stek och köttfärs. Det är också en bra fristående maträtt för icke-köttätare. .


Du kan använda burkade vita bönor för receptet, men du kan även använda frysta bönor så länge som de har förkokt före frysning eller om du planerar framåt, använd sedan torkade bönor, men förkänn dem först och koka i kokande vatten tills det är ömt .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att värma hälften av smöret i en stor stekpanna. Värm det tills det är smält och skumt, men inte brinnande.
  2. Tillsätt den hackade löken och laga mycket försiktigt i 2 minuter eller tills löken är mjukade och svagt genomskinliga.
  3. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare 2 minuter, var försiktig så att du inte brinner; bränd vitlök förstör skålen.
  4. Lägg sedan till skinnade tomater, tärnad paprika, tomatpuré och lager. Koka ihop i 5 minuter för att minska behållaren något, reducera lite, tillsätt sedan bönorna och rör om det.
  1. Koka tills bönorna är uppvärmda genomgående. Det tar ungefär 5 minuter. Om bönorna är frusna kanske du vill laga lite längre tid. Oroa dig inte om det tar lite längre tid, måste bönorna värmas upp genom.
  2. Smaka på grytan och krydda med krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Slutligen tillsätt det återstående smöret och rör om tills smöret smälts och lägg sedan till den hackade persiljan. Låt grytan stå i 5 minuter och servera sedan i varma soppskålar eller tallrikar. Du behöver lite annat än några härliga crusty bröd och smör.

Hur lätt är det!

Alternativ till Vegetarian White Bean Casserole

Använd detta recept som en bas och lägg till (eller ta bort) ingredienser till din smak. Du kan variera örterna, eller lägga till andra grönsaker så att du passar det du har tillgång till. Disken kan också snabbt bli icke-vegetarisk med tillsats av kokta korv

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 618
Totalt fett 19 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 46 mg
Natrium 90 mg
kolhydrater 89 g
Kostfiber 24 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)