Cumin-Lime Vinaigrette Salad Dressing Recept

Kumminens varma växtbaserade noter smälter vackert med tånget av färska limer. Sallader eller helt beredda grönsaker klädda i denna kummin-lime vinaigrette skulle vara ett utmärkt komplement till mexikanska, sydamerikanska eller indiska köket. Om du har undrat hur man kopplar en sallad med dessa etniska rätter är detta dressing en enkel lösning.

Detta recept gör också en utmärkt marinad för kött, fjäderfä eller fisk. Om du ska grilla kött kommer den här marinaden att ge rätt smak och samtidigt hålla fukt i köttet.

Receptet är enkelt så att du enkelt kan montera alla ingredienser från din mataffär utan att behöva handla i specialpedalen eller gå till en internationell marknad. Den enda utrustningen du behöver är en visp eller salladsskakare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål, vispa limejuice, olivolja, kummin och 1/4 tesked salt.
  2. Justera saltet efter smak.

Användning som salladsdressing eller på ångad grönsaker
För att använda kummin-liming på en sallad, släng den med salladgröna omedelbart före servering. För att använda den på ångkokta grönsaker, drizzle den över toppen.

Använda som en Marinade
När du använder kummin-liming som en marinaden följer du riktlinjerna för marinering av fisk och skaldjur , för nötköttsklipp och för fläskkött .

Du kanske vill använda en högre rökpunkt olja som jordnöts, canola, safflor eller soja i stället för olivolja om du ska grilla köttet eller fisken. Du kan också kasta dressing med grönsaker innan du rostar eller grillar dem.

Förvaring för salladsdressing
Förbandet kan göras upp till två dagar före användning och förvaras i kylskåpet. bringa vinaigrette till rumstemperatur och vispa igen innan du serverar.

Använda Fresh Ground Cumin för extra smak
Jordkummin som köps i krydda gången kommer att ha mycket mindre smak och mindre komplex smak än vad du får om du börjar med hela kumminfrön och grillat och mala dem fräscha. Du kan hitta hela kumminfrö i kryddgången eller på en internationell livsmedelsbutik.

För att steka frön, värm en stekpanna över medium värme och tillsätt ett lager kumminfrö. Ingen olja eller vatten behövs. Skaka långsamt och titta på när de blir bruna. Låt dem inte svärta. Mala frön i en kaffekvarn eller med en mortel och pestle. Du kanske vill använda mindre eftersom smaken kommer att bli mer intensiv.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 110 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)