Så att steka Sichuan pepparkorn

De flesta i USA har aldrig smakat Sichuan pepparkorn . Från 1968 till 2005 kunde de inte, eftersom det var olagligt att importera dem till USA Nu kan amerikaner njuta av Sichuan pepparkorn och lära sig att steka dem för att få fram sin smak.

Allt om Sichuan Pepparkorn

Sichuan pepparkorn, också stavade Szechwan eller Szechuan, är helt unika. De är otroligt aromatiska och smakrika, men inte heta.

De har en numbing egendom, som i Kina är känd som "ma", som ger en lätt stickande känsla i munnen, något som liknar en mild dos av novokain. För de flesta människor är den största attraktionen av Sichuan paprika sin härliga doft. De har en lemony-peppar arom (och smak) som är ganska tilltalande. Smaken ger en nästan sommarliknande kvalitet till mat. Sichuan peppar är en viktig ingrediens i många traditionella kinesiska recept.

Sichuanpeppar (xanthoxylum peperitum) är infödd till Sichuanprovinsen i Kina och är inte relaterad till svartpeppar (pepparnigrum) eller chilipeppar, som är infödd till Indien. Faktum är att Sichuan paprika inte alls är paprikor alls. De är faktiskt de uttorkade böterna av woody buskar. Innan asiatiska kulturer introducerades till chili peppar, användes Sichuan peppar tillsammans med ingefära för att ge värme till många rätter. Värmen i modern Sichuan matlagning kommer istället från röd chili peppar (capsicum annum), som introducerades till Asien på 15-talet.

FDA Banen

Fram till nyligen var det ett långvarigt förbud mot import av denna peppar. FDA förbjöd importen av Sichuan pepparkorn eftersom de bär en citruscancer bakteriell sjukdom. Denna bakteriella sjukdom kan potentiellt skada lövverket av citrusgrödor i USA (det fanns aldrig någon fara för människor).

Nyligen har USDA och FDA lyft förbudet, förutsatt att pepparkornen värms upp till cirka 160 grader Fahrenheit (som dödar cankerbakterierna) före import.

Så att steka Sichuan pepparkorn

Denna enkla teknik för rostning av Sichuan pepparkorn kommer att lägga till en intressant smak för dina måltider. För att steka Sichuan pepparkorn själv behöver du Sichuan pepparkorn (1/3 kopp är ett bra ställe att börja), en liten stekpanna eller stekpanna och en kryddkvarn.

  1. Skaka pepparkorn i en sikt för att släcka loss damm som kan hänga fast vid dem. Sprid på en liten vit tallrik och sortera igenom, kassera några kvistar, löv, svarta frön eller annat oönskade material.
  2. Placera Sichuan pepparkorn i en stekpanna på medium-låg värme.
  3. Värm paprikor, skaka panna ibland tills de börjar mörka och bli doftande.
  4. Avlägsna från panna och kyla.
  5. När du kyler, slipa pepparkornar med en kryddkvarn, murbruk och pestel eller krossa dem med en rullpinne.
  6. Använd som krävt i ett recept, eller lagra i en täckt burk tills det behövs.

Ytterligare tips