Super fuktig Vegan morotkaka

Denna superlätta vegan morotkaka är gjord med kanel appelsince för att hålla den fin och fuktig, vilket innebär att du inte behöver någon äggbyte eller ett äggbyte alls. Medan detta gör det enkelt och gör det praktiskt taget dåligt (och ett bra veganskak recept för nya veganer eller någon ny att baka för att försöka), betyder det också att denna morotkaka inte är super lätt och fluffig. Men det är ok - det är gulrotkaka, trots allt, och inte ängelmatskaka (som är tänkt att vara lätt och fluffigt!).

Frost din hemlagad veganskorrotkaka med en traditionell vegansk gräddeost. Eller kanske du vill prova detta recept på en vegansk citronfrystning, som också skulle gå bra med denna morotkaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 F. Smörj och lätta mjöl en 9-tums fyrkantig bakpanna (du kan också använda socker i stället för mjölet, eller en kombination av de två om du vill).
  2. I en stor skål eller med en mixer, kombinera äppelmos, vanilj, vegan margarin, salt, bakpulver, kanel, socker, mjöl och sojamjölk tills det är väl blandat. Tillsätt morötterna och valnötterna, svikt dem försiktigt för att kombinera bra. Jag föredrar personligen en morotkaka utan valnötter, så jag lämnar dem ut (och strö dem på toppen av frosten istället för i kakan), men jag tycker att de flesta andra människor föredrar valnötterna. De är frivilliga - upp till dig.
  1. Sprid din morotkaka smör jämnt i din färdiga bakpanna.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i 45 minuter.
  3. Låt din morotkaka svalna helt.
  4. Frost din veganska morotkaka med en vegansk gräddeost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 442 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)