Kubansk Sofrito

De primära ingredienserna i kubansk sofrito är lök, vitlök och paprika. Vanliga sekundära ingredienser inkluderar tomater, torrt vitt vin, oregano, lövblad och koriander. Chorizo ​​korv, bacon, saltfläsk och / eller tärnad skinka läggs ofta till för specifika recept, såsom bönor.

Det finns så många versioner av sofrito som det finns kockar. Du kan läsa mer om varför det här är så i min artikel om sofrito .

Här är min kubanska sofrito. För en vegansk eller vegetarisk version, lämna bara ut tärningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivolja i en stor stekpanna över låg värme.
  2. När oljan är varm, sautad vitlök, löklök, lök, paprika, tärnade tomater och skinka tills lök och paprika är mjuka.
  3. Rör i tomatpastaen och låt karamellisera. Tillsätt vinet och låt sjuda i 5 minuter. Lägg till koriander och oregano.
  4. Avlägsnas från värme och låt svalna. Ta bort lövbladet.
  5. Rengör den kylda blandningen i en mixer eller matberedare. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  1. Du kan använda det direkt i ett recept som kräver sofrito eller placera blandningen i en glasburk med ett tätt passande lock och kyl i upp till 2 veckor.

Cooks Anteckningar:

Ingredienser: De röda paprika och tomater ger detta recept en röd till orange färg.

Hur man använder den: Som sofritos används den som bas för soppor, grytor, bönor och risrätter. Sofrito är sautéed i olivolja för att släppa aromaterna, och sedan tillsättes huvudreceptingredienserna. Det finns emellertid tider när sofrito kan läggas till i slutet av tillagningstiden för att lägga till en finjustering till receptet.

Hur man lagrar det: Gör en stor sats att använda hela veckan och frys en liten till senare. Förvara nybakad sofrito i en glasbehållare i kylskåp eller frys i 1/4 till 1/2 kopps portions för användning när som helst.

På öarna kan sofrito gå olika namn och det finns flera sofrito-variationer . Läs min artikel om sofrito för att lära mig om sofritos början, historia och hur det kom till öar, som blir en viktig ingrediens i köket i Puerto Rico, Kuba och Dominikanska republiken.

Handledningens svar på användarrecensioner
För att lämna en rättvis och korrekt recension, var god och gör receptet innan du skickar in. Det finns många variationer av sofrito över hela världen. Om du vill göra en annan version av sofrito, se listan med sofrito recept . Om du vill veta mer om sofritos historia och hur det kom till Karibien, läs min djupartikel på sofrito . - Hector Rodriguez, Din guide till Latin Karibisk mat
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 101
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 46 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)