Prova Baked Falafel att hoppa över kalorier, inte smak

Djupfryst falafel inte i din kost? Prova det bakat! Bakad falafel är fortfarande krispig på utsidan och utsökt på insidan.

Servering Bakad Falafel

Bakad falafel kan serveras på samma sätt som stekt falafel skulle serveras. Prova det i en pita-smörgås med tahini och grönsaker eller på en tallrik med lite hummus och en Mellanöstern-sallad. Pommes frites läggs ibland till pita med falafel istället för grönsaker.

Falafel kan serveras ensam och följer ofta hummus, baba ghannouj , färskt pitabröd , pommes frites och en sallad.

McDonalds i Egypten serverar "McFalafel", en falafelversion av Big Mac. Den hemliga såsen ersätts med tahini.

Vad är Falafel?

Falafel är traditionellt en friterad boll eller patty som är gjord av kikärter eller fava bönor och kryddor. Det är en vegetarisk mat och är en av de mest konsumerade och erkända livsmedel i Mellanöstern .

Falafel är mycket populär i Mellanöstern som snabbmat. Det är mest populärt i länder som Israel, Egypten och Syrien, betraktas som en "snabbmat" och säljs som korv av gatuförsäljare. Falafel är också Israels nationalrätt.

Som en huvudrätt serveras den som en smörgås fylld med pitabröd med sallad, tomater och tahini . Som förrätt serveras det med en sallad, eller med hummus och tahini - det mesta serveras med varm sås .

Falafel är en favorit bland vegetarianer. Kryddorna är viktiga och bör anpassas efter smak. Detta recept är en traditionell metod för matlagning falafel. Det kan vara tidskrävande på grund av att du måste suga bönorna över natten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Driven olivolja jämnt i grunt bakfat. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Medan ugnen är förvärmd, mash kikärter med mortel och pestle eller i matberedare. Tillsätt lök och vitlök och blanda.
  3. Tillsätt resterande ingredienser för att göra en tjock pastaformig konsistens.
  4. Form i pingjong storlek bollar och placera i förvärmd bakfat. Baka i 15 till 20 minuter, vänta halvvägs genom matlagning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1059
Totalt fett 31 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 400 mg
kolhydrater 159 g
Kostfiber 28 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)