Peruvian Chicken Stir-Fry (Pollo Saltado) Recept

Detta latinska receptet för kycklingssteg är känt som pollo saltado . Det är en nära kusin av lomo saltado , en biffsteg med chili peppar, grönsaker och potatis och en av de mest kända peruanska rätterna.

Pollo saltado innehåller en lök, röd paprika och tomat och det har ett utmärkt krydda. Det kommer snabbt ihop, särskilt om du använder frysta pommes frites istället för att göra frites från grunden . Det är också en bra maträtt att använda upp överkött kokt kyckling. Det kräver dock en marinaden, men det kan dock ske en dag eller två för att maximera smaken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg bitarna av kycklingbröst i en plast dragkedja väska med ättika, sojasås , honung, kummin, paprika och aji panca pasta. Försegla och blanda väl och sätt åt sidan för att marinera i minst 2 timmar, men det kan ske i så mycket som 12-24 timmar.
  2. Häll 1 till 2 tums vegetabilisk olja i en tung steka med långa sidor och värm över medelhög värme tills det är varmt. Stek de pommes frites till guldbrun, i partier om det behövs. Lägg åt sidan på pappershanddukar för att svalna. Smaka med salt och peppar.
  1. I en separat stekpanna över medium värme, värm 1 till 2 matskedar vegetabilisk olja. Tillsätt den marinerade kycklingen och brunnen snabbt på båda sidor.
  2. Tillsätt marinaden och koka kycklingen i 2 till 3 minuter, tills det inte längre är rosa när det skivas. Ta bort kycklingen på en tallrik och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt vitlök och lök i stekpannan och sätt dem till mjukt i den återstående marinaden.
  4. Tillsätt röda paprika och tomat och sauté över medelhög värme tills de bara börjar bruna.
  5. Lägg kycklingen tillbaka till stekpannan. Säsong med mer sojasås om så önskas. Tillsätt pommes frites, kasta försiktigt och ta bort från värme.
  6. Garnera med hackad koriander och serveras över varmt ris .

Riktigt, ris och potatis?

Det är sant att många av oss har lärt sig att ris och potatis inte är goda middagskamrater. Det är trots allt mycket stärkelse i en enda måltid. Men i peruanska köket är det helt acceptabelt att servera potatis med ris, så du kommer att se det ofta när du utforskar landets mat. Titta på det här sättet, du kommer inte att gå bort från middagsbordet hungrig!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2281
Totalt fett 234 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 164 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 443 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 6 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)