Här är JELL-O

En amerikansk häftning

JELL-O Brand Gelatin, den över 100-åriga amerikanska favoriten, är en av de mest mångsidiga efterrätterna. Det är inte bara bra, men det kan ta många former. Det finns kakor och pajer gjorda med JELL-O. Kakor, parfaits, sallader och tilltugg kan också göras med det. Innan du gör några av de olika recepten, här är grunderna för gelatin.

Matlagningsinstruktioner och tips

Grundläggande anvisningar för 3-uns paket

Rör 1 kopp kokande vatten i gelatin i medium skål minst 2 minuter tills helt inställd.

Rör i 1 kopp kallt vatten. Kyl 4 timmar eller tills fast. (Har du någonsin svårt att få din gelatin att ställa? Jag kan nästan garantera att du inte rörde hela 2 minuter.)

Hastighetssätt för 3-uns paket

Stir 3/4 kopp kokande vatten i gelatin i medium skål minst 2 minuter tills det är helt upplöst. Blanda 1/2 kopp kallt vatten och isbitar för att göra 1-1 / 4 koppar. Tillsätt till gelatin, rör om tills det är något tjockt. Ta bort eventuell kvarvarande is. Kyl 30 minuter för en mjukvara eller 1-1 / 2 timmar tills det är fast. (Jag lägger mitt kallt vatten i en 2 eller 4 kopp mätbägare. Den går i kylskåpet tills jag har löst upp gelatinen. Sedan lägger jag till isen så att vattnet stiger till 1-1 / 4 kopplinjen.)

Att lägga till frukt

Kyl gelatin 1-1 / 2 timmar eller tills det är förtjockat. Rör om 3/4 till 1-1 / 2 koppar hackad frukt. Kyl 4 timmar eller tills fast. (Om du använder konserverad frukt, se till att den är väl dränerad. Använd inte någon sur frukt, till exempel färsk ananas eller kiwi.)

Att avfärda gelatin

Lossa försiktigt gelatin från mögelsidan. Doppa mögel i varmt vatten i ca 15 sekunder. Ta bort mögel från vatten och skaka. Placera fuktad serveringsplatta över mögel. Invertera och skaka försiktigt för att avlägsna gelatin. Ta bort mögel och centrumgelatin på plattan.

Jazz-Up Your Gelatin

Ersätt aromatiserad sodavatten för kallvattendelen av receptet.

Användning av äppeljuice kommer att tillföra vitaminer och extra smak. Andra juice kan också användas, men om de är för sura, kan gelatinen inte sätta ordentligt.

Gelatin är också bra för Dieters

Det finns så många sorter av sockerfri gelatin som ingen dieter måste känna sig berövad. Gör ovanstående soda, kallvattenbyte med ett diettmärke, och det kommer att bli en smakblast. Glöm inte piskade påfyllningar kommer i fettfria och fettfria versioner.