Turkiet och sötpotatisoppa

Vänster kalkon lagar med söta potatis, blandade grönsaker, bacon och extra svamp i denna smaksatta soppa. Halva och halvt gör en rikare soppa, men du kan använda en mager mjölk eller ljuskräm om du föredrar det.

Bortsett från huggning och kubning finns det väldigt få förberedelsesteg i denna soppa. Simrera bara tills det är klart!

Om du inte bryr dig om svampar, lämna dem alla. Lägg till lite mer kalkon eller grönsaker om du vill, eller lägg till en ersättningsgrönsak. En liten pimiento skulle lägga till lite extra färg till soppen. Finskärad skinka skulle göra en utsökt ersättning för bacon.

Se även
Turkiet Byggsoppa Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en holländsk ugn , stockpot eller stor kastrull, kombinera de kubade sötpotatiserna med selleri, lök och kalkonlager eller kycklingföda. Tillsätt det torkade bladjordjärnet och timjan, eller cirka 3/4 tesked fjäderfä kryddor.
  2. Koka pannan över medium värme. Vrid värmen ner till låg, täck krukan och simma i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är ömma. Tillsätt de blandade grönsakerna och låt dem simna i 5 minuter längre.
  1. Tillsätt kakad bacon, kubad kalkon och svamp till potten. fortsätt matlagning över låg värme i ca 5 minuter. Lägg till mjölken, halv och halv eller ljuskräm. Smak och tillsätt kosher salt och nymalt svartpeppar, smaka på.
  2. Fortsätt tillagning tills soppen är varm och börjar simma igen.
  3. Servera soppen med krackor eller crusty rullar och en kastad grönsallad.

* För att laga bacon i ugnen, värm ugnen till 375 F. Lina en riven bakpanna med folie. Placera ett rack i pannan och ordna baconremsor på hyllan. Baka i ca 25 till 30 minuter, eller tills det är skarpt. Tappa på pappershanddukar och sedan tärningar för receptet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 820
Totalt fett 33 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 332 mg
Natrium 946 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 99 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)