Hur man gör bakad aubergine

Stekt aubergine är smältande ömt, för att vara säker, men bakad aubergine kan vara lika öm och frestande, utan krångel, fett och kalorier av stekning.

För att hålla sakerna så gott som möjligt kan du använda en tvåstegsmetod för att bränna aubergineen först för att hjälpa den att hålla sin form och ta bort eventuell överdriven bitterhet och sedan spruta eller borsta äggplanterna med olja för att få dem snyggt bruna som de baka.

Detta recept kan fördubblas och tredubblas efter behov. Arbeta i satser som dikteras av ugnsutrymme och tillgång till bakplåtar.

Vill du ha något krispigt? Prova ugnsfryst aubergine .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär auberginen i vilken form och storlek du föredrar, var noga med att trimma av och kasta bort stammen och ändarna. Avsätta.
  2. Lös upp saltet i en stor skål i ca 1/2 kopp varmt vatten. När saltet är helt upplöst, sätt i 4 till 6 koppar kallt vatten, blanda väl.
  3. Lägg äggplantan i saltvattnet. Ställ en platta eller kruka locket som är något mindre än toppen av skålen på äggplantorna för att hålla dem nedsänkt. Låt sitta ca 30 minuter. (Se anmärkning nedan.)
  1. Under tiden värm en ugn till 375 F. Efter att äggplantan har blötnat, töm den och låt bitarna torka ordentligt med pappershanddukar. Lägg äggplantan på ett bakplåt (eller lakan, beroende på hur mycket aubergine du bestämde dig för att laga mat) i ett enda lager, inte överlappande alls, och med åtminstone lite utrymme mellan dem att baka jämnt och attraktivt.
  2. Lätt borsta eller spray med olja. Vänd alla bitar över och borsta eller spruta den andra sidan. Baka tills nackdelen har brunnit fint, 10 till 15 minuter. Vänd alla bitar över och baka tills den sidan är brunad, också, cirka 10 minuter.
  3. Använd den bakade äggplantan i ett recept (som aubergine-parmesan eller turkisk rostat aubergine sallad ) eller servera dem på egen hand strö med salt, drizzled med balsamvinäger eller toppade med hackade tomater och / eller basilika.

Obs! Varför suga äggplantan i saltvatten? Processen kallas brining, och den använder osmosens kraft för att hjälpa äggplantan att hålla fast på fukten i den medan den lagar mat, vilket i sin tur hjälper den att hålla sin form i stället för att kollapsa in i en grumlig röra. Som en sidovinst sönder den också äggplantan snyggt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 34
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 477 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)