Lätt och hjärtlig vegetabilisk soppa gjord med nötköttbuljong

Denna starka grönsaksoppa fylls med grönsaker: morötter, rovor, purjolök, tomater och gröna bönor. Den är också gjord med nötkött, vilket ger den en särskilt rik, djup smak, men du kan använda kycklinglager om du föredrar det. Eller för vegetarisk version, använd vegetabilisk lager .

Och här är några mer bra nyheter: Du kan använda frysta gröna bönor! Som frysta grönsaker går, är gröna bönor en av de bästa. De är robusta nog för att upprätthålla friskhet och kvalitet genom blixtfrysningsprocessen, särskilt om de går in i en soppa. Det sparar lite arbete med trimning och huggning. Lägg bara till dem rätt i slutet och simma tills de är heta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär morötterna, selleri, lök, höns och tomater i cirka ½ tum tärningar.
  2. Torka av stammen och den gröna delen från purjolöket och kassera. Skär den vita delen i längden och skölj bort smuts. Häll sedan purjolöket smidigt.
  3. Värm olivoljan över en låg till medium värme i en tungbottad sopppanna.
  4. Tillsätt morötter, selleri, lök, vitlök och purjolök och koka i 2 till 3 minuter eller tills lökan är något genomskinlig, omrör mer eller mindre kontinuerligt.
  1. Tillsätt rogn och tomater, och koka i ytterligare en minut, fortfarande rörande.
  2. Tillsätt vinet och laga i ytterligare en minut eller två eller tills vinet verkar ha minskat med ungefär hälften.
  3. Tillsätt biffens lager och lövbladet, öka värmen till medelhögt och koka upp det. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 15 minuter. Slutligen tillsätt de frysta gröna bönorna och den fräscha timjan och koka i ytterligare 5 minuter, eller tills de gröna bönorna värms genom men fortfarande fasta och nypen är mjuk men inte mjukt.
  4. Smaka med Kosher salt och vitpeppar och servera genast.

Variationer: Det skulle inte ta mycket att läka upp denna soppa för att göra den ännu hjärtligare. En sak som det inte innehåller är någon form av stärkelse. Således skulle vissa kvarstående kokta potatis eller ris definitivt förlänga den. Eller du kan simma med okokta potatisar. De tar ungefär samma tid som kockarna.

Du kan också lägga till några kokta bönor, inklusive burk. Röda njurbönor, vita marinbönor eller stora norrmän skulle fungera speciellt bra.

Torkad pasta eller nudlar kommer att förvandla denna soppa till en härlig grönsaksnudelsoppa. Konsultera paketinstruktionerna för hur många minuter det tar att nå al dente , och tillsätt sedan helt enkelt den torkade pastaen så många minuter före slutet av soppens koktid.

Kombinera pastaen med bönorna och du har kokat upp en soppa som är en fristående måltid.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 159
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 424 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)