Perfekt mejerifria röra ägg

Äggröra är billigt och lätt att göra, och även om de flesta traditionella recepten för äggröra kräver smör, mjölk och ost, är den här lika utsökt utan mejeriet. Ägg är en stapel i många folks frukostar, men lika bekant som ägg finns på en tallrik vid frukostbordet, kan de flesta erkänna att de gillar deras ägg på ett visst sätt. Utan tvekan när du tänker på fluffiga perfekta ägg finns det någon form av mejeriprodukt som används för att göra dem så. Inte så med detta recept som använder mejerifria ingredienser för att få ut det mesta av vad ägg har att erbjuda.

Med detta recept hittar du nyckeln till fluffigheten hos dina ägg är visp och rätt värme inställning på brännaren. Om dessa är av, kommer du att sluta med ägg som är för hårda eller för rinnande. Känn fritt att tillsätta sauterade grönsaker, färska örter och mjölkfri ost för att klä upp din maträtt! För extra rika äggröra, vispa i 2 till 3 matskedar mjölkfri gräddfil till äggblandningen för att förtjocka den.

Ytterligare serveringsidéer inkluderar att lägga ägg i en gjutjärnspott med frukostpotatis med en paprika och lökblandning för en stor stekpannmålsmiddag. Du kan också lägga till fluffier-än-någonsin ägg till en tortilla för en hemlagad frukost burrito med salsa eller avokado på sidan. Sist, en frukost quesadilla skulle komma bra ut med en liten mejerifri veganskost och ägg på ett helt halverat tortillaskal.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstor blandningsskål, vispa ägget tills blekgult i färg och väl slagen. Tillsätt mjölkfri sojamjölk (eller mandelmjölken, om den används) och saltet och slå tills det är väl kombinerat.
  2. Värm mjölkfri sojamargarin i en äggpanna eller stekpanna över medelhög värme, virvla runt pannan för att jämnt täcka botten av pannan. Tillsätt ägg och koka, omrör och krypta tills äggen är inställda. Tillsätt salt och peppar till smak och servera.

** Detta recept är lämpligt för mjölkfria och laktosfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringslabber noggrant för att se till att det inte finns några dolda mjölkhärledda ingredienser (eller andra allergener, om dessa gäller för dig).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 125
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 284 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)