Easy Skillet Stekt Potatis Recept

Lök, paprikor och lite (valfritt) vitlök smakar dessa stekta stekt potatis. Dessa hemfries är den perfekta biffen att servera med en stor frukost eller brunch. De är också en utmärkt middagssida.

De bästa potatiserna som ska användas för hemfries är vaxartat eller medelstärkelse, som röd salighet eller rund vit. Nya potatisar har fantastisk smak när de stekas, och ett bra val om säsongen är rätt. Du kan också göra denna maträtt med kvarvarande potatis. Se tips och variationer under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm vegetabilisk olja i en stor, tung, nonstick stekpanna eller elektrisk stekpanna över medium värme. Tillsätt skivad lök och sauté tills lökan är ömt och genomskinligt. Tillsätt den röda paprika och vitlök och koka i 1 minut längre.
  2. Tillsätt de skivade potatis, paprika, cirka 1/2 tsk salt, tillsammans med nybakad svartpeppar. Täck pannan och koka i ca 10-15 minuter, eller tills potatis är bara ömma. Avtäcka och öka värmen till medelhög. Fortsätt att laga mat i ca 8 till 10 minuter, vänd ibland tills potatisen är guldbrun.
  1. Smak och justera kryddorna, tillsätt mer salt, om det behövs.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Land stekt potatis

Rostad potatis med parmesanost

Lätt Skillet Stekt Potatis

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 161
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 399 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)