Perfekt Creamy potatismos

En skål med varma, perfekta mashed, buttery potatis är en av de rätter som aldrig kommer att gå ut ur favör, eller förloras mot mode eller fads. De är ryggrad av både brittisk och irländsk mat.

Perfekt potatismos är snabb och lätt att göra när allt du behöver är en panna, vatten, potatis, en masker, mycket smör och cirka 25 minuter av din tid (det är värt det).

När du har din mash finns det så många härliga recept som du kan använda dem, inte bara som en maträtt. Nedan är några av mina favoriter med Shepherd's Pie mycket högst uppe på listan.

Mosad potatis är det bästa komplementet till korv, att stekta kött och många andra brittiska och irländska rätter, särskilt en klassiker, Bangers och Mash Recept. Det finns många recept också för kvarvarande mosa inklusive den berömda Bubble and Squeak.

Ta en titt på några av de andra rätterna med potatismos nedan och kom ihåg att en skål färsk potatismos inte ens behöver en annan maträtt, de är också bara härliga på egen hand.

Vad du behöver

Hur man gör det

Vilka potatis ska jag använda för perfekta potatismos

Att välja rätt potatis är viktigt, men du kan göra potatismos med någon sort, du kommer helt enkelt att ha en annan struktur.

För lätt fluffig mashed, använd blommiga potatisar som en Maris Piper eller King Edward alltid en favorit.

De tyngre vaxade sorterna som en Charlotte, kommer inte att göra en fluffig mos men mer en krämig textur.

Över whipping mos bör undvikas med vax sorter, de kan ofta gå gummiliknande och slimiga

Det finns ingen förnekande att mos är det stora ackompanjemanget till några fantastiska brittiska och irländska rätter. Mash används också i vissa många rätter. Här är bara några av favoriterna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 392
Totalt fett 24 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 285 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)