Rumpledethumps Recept

England har Bubble and Squeak , Irland Colcannon och i Skottland kallas den läckra frykten av grönsaker Rumbledethumps. Namnet är så förtjusande och spännande och bara vart det kommer ifrån, vem vet. Skålen är populär i de skotska gränsområdena och du kommer inte att hitta den över hela Skottland, men när du njuter av och njuter av att göra det hemma.

För dessa Rumbledethumps recept kan du använda kvarvarande potatis och sverige (ropa i Skottland och även känd som tatties och neeps) om du har några. Eller laga mat från färskt.

Skönheten i skålen är att den kan göras dagen innan och värmas upp, och allt som behövs bredvid är en stor gryta, eller om du föredrar att äta den på egen hand. Jag gillar det med ett stekt ägg på toppen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Serverar 6

Skönheten i denna maträtt är att du inte behöver oroa dig för kvantiteterna. Om du använder rester, då har vad du har diktera receptet. Alla har sin egen version.

Detta Rumbledethumps recept är baserat på ett klassiskt recept från Sue Lawrence en av Skottlands mest kända kockar och matförfattare. Sue's recept är en klassiker och arbetar varje gång.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 361
Totalt fett 26 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)