Easy Home Made British Mushy Peas Recept

Älska dem eller hata dem Det finns ingen förnekande att t traditionella grumliga ärter är en viktig del av brittisk matfavorit, fisk och chips eller med heta pajer. Det finns många bedragare där ute med frusna och jämnliga ärtor; ingen kommer till och med nära den verkliga saken.

Och precis vad är det där?

Riktiga traditionella mushy ärter är gjorda med hjälp av torkade marvfett ärter som kräver och över natten blötläggning, och en lång långsam matlagning. Resultatet. Exakt som namnet antyder, mushed-up ärter. Bikarbonat av soda läggs till ärterna medan du lagar mat och det här medför att ärterna exploderar och skapar den nödvändiga mushen. För vissa är det den här texturen som inte är likadan, men fansen kommer att berätta för dig, den mjuka smälttexturen hos ärterna är underbar när de ätas med nykokta varma chips eller en paj färsk från ugnen. Och om du äter dina mushy ärtor med en paj, försök sedan ett munstycke mintsås på toppen, läckra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anteckningar om Mushy Ärtor:

Det är också den bicarb som används i matlagningen som ger ärterna ett dåligt namn, vilket orsakar en otillbörlig mängd vind i vissa människor och kan skapa en lite bitter smak när den används för mycket. För att bekämpa detta tillsätts socker som gör dem över söta. Men få alla dessa ingredienser i rätt balans, och du kommer att upptäcka, mushy ärtor är läckra och jag för en, skulle aldrig tänka på att äta fisk och chips utan dem.

Kokade gröna ärter håller sig väl i några dagar i kylskåp och fryser också bra, så gör en stor sats och frys i portionsstorlekar.

Förväxla inte mjuka ärtor med ärtpuré eftersom ett Ärtpurérecept är tillverkat med färska eller frusna trädgårdsärtor och färska mintblad (en härlig kombination). Ärterna lagas snabbt och sedan mosas till skillnad från mjuka ärter, vilket som du kan se i receptet ovan är ärterna långa långkokta.


Ärt Puré är en utsökt sidrätter att servera med nästan alla kött- och fiskrätter (inte fisk och chips, men det fungerar helt enkelt inte på samma sätt som grönsak) och alltid härlig med oljig fisk som rökt makrill fiskkakor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 15
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 630 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)