Hur man använder en potatis Ricer

Smink och krämig potatismos snabbt

Att veta hur man använder en potatisfiskare ger dig krämiga potatismos varje gång. Om du är bekant med en vitlökpress, har du tanken på en potatisfiskare - två långa handtag, en fäst på en korg med små hål och den andra som slutar med en platt bit som passar in i korgen. Bitar av kokta potatisar placeras i korgen och pressas sedan genom perforeringarna, som kommer ut i andra änden, ser något som ris (därav namnet).

Denna omvandling möjliggör en snabbare, lättare mask med ett jämnt, krämigt resultat.

En potatisritare kan användas för antingen vitpotatis eller sötpotatis, och kan även användas för att pressa andra typer av mat, såsom persilja, rop eller till och med göra fruktkulor eller små mängder babymat.

Hur man använder en potatis Ricer

Så här använder du en potatisritare för att göra krämiga potatismos.

  1. Skala flera vita potatisar (välj den bästa potatisen för mashing ) och skära dem i lika stora bitar, ungefär en tum. Koka dem i kokande vatten i ca 15 minuter eller tills de är mjuka nog för att bryta upp när de pressas med en gaffel. Tappa potatisarna i en kolv och lämna dem i kolven eller sätt tillbaka dem till den tomma matlagningen.
  2. Fyll korgen med några bitar potatis. Om din potatisfiskare kom med ett urval av skivor, var och en med olika storlek hål, eller är justerbar, passa potatisfiskaren med den med de största hålen och fyll korgen med några flaskor potatis.
  1. Håll riceren över den tomma potten eller en skål och pressa ricerans handtag tills potatisen börjar extrudera genom hålen. Fortsätt påfyllning och pressa potatisen, arbeta snabbt innan potatisen blir kall. Se till att du inte överfyller korgen på riceren eller potatiserna kan suga ut sidorna.
  1. När alla potatis har bearbetats genom riceren, lägg till önskade ingredienser till dina potatisar, såsom smör, gräddfil, varm mjölk, salt, peppar eller muskotnöt. Rör om med en träsked att kombinera. Om så behövs, placera potten tillbaka på spisen och sätt på värmen på låg för att värma upp potatiserna innan de serveras.
  2. Skölj eller åtminstone skölj riceren omedelbart efter att ha använts så att den stärkande potatisrest inte torkar på verktyget, vilket gör det svårt att rengöra senare.

Använda din Ricer för andra livsmedel

Potatis är inte den enda typen mat du kan använda din ricer för att snabbt masha. Så här använder du din potatisritare för andra livsmedel.