Curried Sweet Potato Latkes (Pareve)

Currypulver ger en hel del smak och en varm värme till dessa livfulla sötpotatis latker. De är fantastiska med hemlagad äppelmos och gräddfil, men det är ännu roligare att ta en kue från sin indiska inspiration och servera dem med mango chutney och gurka Mint Raita .

Gör det till en måltid: Servera dessa latkes tillsammans med indisk-kryddad lax eller persisk grillad kyckling . Gröna bönor med pekannötter och Date Syrup gör en idealisk veggie sida. Och denna Tropical Mango Upside Down-tårta är inte bara den perfekta söta finishen på måltiden, det är också ett bra sätt att använda några av de kvarvarande kokosmjölken du får efter att du har gjort latkerna.

Ingrediens Tips: Är du nyfiken på karrypulver? Här är en liten bakgrund på kryddblandningen . Om du inte har en butiksköpt blandning till hands kan du göra din egen. Det finns massor av recept, men den här enkla från Thai Food Expert Darlene Schmidt är ett bra ställe att börja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200 ° C. Läng ett stort rimmat bakplåt med pergamentpapper och lägg åt sidan.
  2. Placera den revade sötpotatisen i en stor skål. I en annan skål, vispa ihop mjöl, karrypulver, natron och salt. Tillsätt mjölblandningen till sötpotatis och kasta ihop till kappa.
  3. Tillsätt ägg och kokosmjölk till sötpotatis och blanda väl.
  4. Lägg ¼ tum olja till en stor, stor stekpanna. Värm över medelhög värme tills oljan skimrar men röker inte. Testa temperaturen genom att släppa några sötpotatisskivor i oljan - om det sizzles, är det varmt nog för att börja steka latker.
  1. Släpp latke smeten i den heta oljan av hällen matsked och platta varje något med baksidan av skeden. (Var försiktig så att du inte mängder pannan - beroende på storleken på din stekpanna, kommer du förmodligen att kunna steka 4 eller 5 latke åt gången.) Skaka latkerna på första sidan i 2-3 minuter, eller tills undersidan är guldbruna. Vänd latkerna och stek i 2-3 minuter mer. (Om latkerna brinner för snabbt, sänk värmen något.)
  2. Överför latkerna till en pappershandduksfodrad platta för att tömma, lägg sedan på bakplåten och håll varm i ugnen medan du stekar resten av latkerna. Servera omedelbart med äppelmos och / eller gräddfil eller raita. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 431
Totalt fett 29 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 381 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 5 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)