Hur man gör en traditionell handhöjd fläskkaka

För att vara ärlig hade jag aldrig tänkt på att göra en traditionell fläskpai. Varför skulle jag, jag bor i norra England där vi har några av de bästa fläskkaka tillverkare som går. Vi har även Pork Pie Appreciation Society nästan på min tröskel.

Efter att ha tittat på den begåvade och berömda slaktaren David Lishman gjorde pajer bestämde jag mig för att ge det ett tag. Jag har spelat med sitt recept och slutligen skapat min egen och är nöjd med resultaten. Det är överraskande lätt att göra.

En traditionell fläskkaka görs med varmvatten konditorivaror som sedan höjs upp för hand med en form eller i mitt fall en jamburk för stöd.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör varmt vatten konditorivaror:

Sätt i vattnet, smöret och smaken i en kastrull och värm försiktigt för att smälta både smöret och smeten och sedan ta en mild kokning.

Sätt mjölet i en stor värmeisolerad skål. tillsätt saltet sedan ägget och blanda med en kniv. Tillsätt den heta fett- och vattenblandningen och blanda noggrant. Tippa degen på en lättmjölkad yta och knä till degen blir mjuk och silkeslen.

Ta dina små sylt burkar och täcka utsidan med ett litet lager av olja.

Ta 2/3 av bakverket och rulla ut till 5 mm tjockt (resterande 1/3 av konditorivaror ska vikas in). Klipp en 15 cm cirkel och lägg över papperskåpan och smut försiktigt upp sidan av burken. Var försiktig så att du inte sträcker bakverket för tunt, ditt bakverk ska vara jämnt överallt och utan några hål eller tårar. Om bakverket sönder, enkelt omformat med fingrarna, är varmvatten konditori mycket förlåtande.

Skydda bakverket med en remsa av fettfattigt papper skuren till det djup du vill ha din paj och tillräckligt länge för att linda runt burken. Slips med sträng. Trim överkanten för att skapa en snygg kant med en skarp kniv. Placera i kylskåpet för att härda.

Skapa Pork Pie:

Förvärm ugnen till 160 ° C / 325 ° F / Gas 3

Placera båda kött i en skål och krydda med salt, peppar, macka, muskotnöt. Blanda noggrant.

Ta dina konditorvaror ur kylskåpet och packa köttet nästan (lite inte helt) till toppen. Från den återstående konditorivalsen och klippa locken för att passa din paj. Pu locket på toppen och krympa för att skapa en tät försegling. Genom att använda en spett eller spisspinnar, piercera lockets mitt för att skapa ett litet lufthål. Borsta liberalt överallt med äggtvätt.

Baka i 50 minuter till en timme eller tills temperaturen i mitten är 75 ° C. Ta ur ugnen och äggtvätt igen.

Under tiden suger gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter. Krama bladen och lägg till värmt kycklingslager. Låt svalna och krydda med lite salt och peppar.

Häll geléen i mitten av cirkeln genom det lilla lufthålet (använd en trakt för noggrannhet).

Lämna på en sval plats för att ställa in.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1277
Totalt fett 116 g
Mättat fett 55 g
Omättat fett 45 g
Kolesterol 360 mg
Natrium 887 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)