Traditionellt irländsk Colcannon Recept

Colcannon är ett favorit irländskt recept och speciellt på St Patrick 's Day. Allvarligt, vad är inte att tycka om-krämiga potatismos, färska, krispiga lockiga kale, lite vårlök och smörbitar.

Skålen är det perfekta ackompanjemanget till många traditionella irländska rätter, inte minst som är en stor irländsk gryta. Se några variationer till det traditionella receptet och lite av historien nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka potatisarna i lätt saltat vatten tills de är kokta. När du har piercerat med en skarp kniv, blir potatisen mjuk i mitten.
  2. Blanchera den lockiga kanalen i kokande vatten i 1 minut. Töm och reservera.
  3. Tillsätt de grovhackade fjäderlöken till den dränerade kanalen och puls i en mixer i 10 sekunder.
  4. Töm potatiserna och tillsätt smöret. När smöret har smält, masha potatisarna tills de är mjuka och krämiga. Tillsätt kaleblandningen och blanda.
  1. Slutligen lägg till de finhackade vårlökarna och krydda till smak.

variationer

Kål Colcannon : Om man hittar färskt, säsongsbetonad kale inte är möjlig, kan den ersättas med kål, även om det aldrig kommer att vara acceptabelt för en purist. Använd en mörkgrön lövkål, såsom savoy eller vårkål finförstärkt.

Colcannon Cakes: Ett underbart och gott alternativ till colcannon är att forma det i kakor. Dessa potatis kakor gör en utsökt maträtt på samma sätt som den vanliga. Också toppa dem med ett pocherat ägg och en dollop hollandaise sås och du har en mycket sofistikerad frukost eller brunchmaträtt. Att göra kakorna är också ett bra sätt att använda upp rester.

Bubbla och squeak : Medan inte en irländsk maträtt är bubbla och squeak det stora brittiska receptet som använder upp kvarvarande grönsaker från en söndags lunch, vars ryggrada är potatismos. Potatisen stekas i en panna med mycket smör, salt och peppar.

En kort historia av Folklore Surrounding Colcannon

Colcannon användes traditionellt för att förutsäga äktenskap på Halloween. Charms var dolda i potatismos och alla ogiftiga tjejer som fann att man skulle placera strumpor med skedar av Colcannon och charmerna på hennes dörrhandtag. Den första mannen som gick in i huset var henne avsedd. Godhet, det måste ha varit en oroande tid och väntar på att se vem som anlände.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 223
Totalt fett 16 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)