Parsnip Recept, Matlagningstips och Mätningar

Persilja är rotgrönsaker som liknar morötter och persilja. I själva verket går förvirring mellan persilja och morötter tillbaka till antikens tider och odling av romarna. Persilja har också jämförts med potatis, men persilja har lägre kalorier och halva mängden protein och vitamin C.

En kort historia av persilja

Denna grönsak är ursprungligen från Europa och Asien och visades först för amerikanerna någon gång i 1700-talet.

Traditionellt användes grönsaken i Europa som socker före tillgången på sockerrör och sockerbetor. I själva verket har persilja nästan alltid mer socker än morötter, rädisor och rånar. I dag läggs persilja i grytor och soppor för en rik smak, när de inte bakas, kokas, rostade eller kokas på andra sätt. Persilja kan enkelt kryddat med en minimal mängd ingredienser, såsom honung och senap, eller de kan användas till speciella tillfällen som julmiddag, vilket är en semestertradition för många engelsktalande länder runt om i världen.

Näringsvärde av persilja

Cirka en kopp parsnips är ungefär 100 kalorier. Hälsovinsterna hos parsnips är rikliga och inkluderar fördelar som en minskning av kolesterolnivåerna och blodtrycket, en bättre matsmältningsprocess och förebyggande av sjukdomar som depression. Näring är packade med kalium, magnesium, zink, järn och andra vitaminer och mineraler.

Du kan äta persilja råa, men många recept kräver att det kokas. De används också ofta för att ersätta morötter och ha en sötare smak åt dem.

Parsnip Matlagningstips

Denna grönsak är mångsidig och kan beredas på många sätt. Med mindre och ömma persilja kan du skala och grilla de råa att använda i sallader.

Å andra sidan, om dina persilja är övermålade, måste du trimma ut den bittra kärnan före eller efter tillagningen. Skalade och parerade parsnips kommer att bli mörka när de utsätts för luften, så det är viktigt att laga dem genast eller håll dem i vatten med lite citronsaft.

Persilja är bäst när de stekas i ugnen, även om många gillar dem ångad och mashed som potatis . För att undvika mushy pastinetter, lägg dem till potten nära slutet av tillagningstiden. För kokta pastinetter föredrar många att koka eller ånga den tvättade rotan och skrapa sedan av huden för att bevara näringsvärdet. Kompletterande örter inkluderar basilika , dillräk , persilja, timjan och dragon .

Parsnip Mätningar

Parsnip Recept