Lågkalori Chicken Chicken Stir Fry

Med frysta kinesiska grönsaker gör den här kinesiska kycklingröret extremt enkelt och snabbt att förbereda. Det är därför det är en av våra favoriträtter att förbereda på en veckodag eller en upptagen kväll. Plus vi älskar att skålen lätt förblir låg i kalorier med mager skinnfritt, benfritt kycklingbröst och massor av grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm sesamoljan i en stor wok över medelhög värme. Tillsätt vitlök och koka i 2 minuter, rör om vitlöken ofta så att den inte brinner. Tillsätt kycklingen och koka i 6-7 minuter eller tills kycklingen inte längre är rosa, rör även ofta över hög värme. Ta bort kyckling och vitlök från wok och sätt åt sidan.
  2. Medan wok fortfarande är het, lägg grönsakerna till wok och koka i 5-6 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och skarpa och fortfarande ljusa i färg. Blanda de resterande ingredienserna ihop (vatten genom grön rödpeppar) i en separat maträtt och sätt vätskeblandningen åt sidan.
  1. Återvänd kycklingen till wok och häll sås blandningen i wok också. Koka ytterligare 3-4 minuter, rör om försiktigt alla ingredienser tills såsen är förtjockad.
  2. Servera omedelbart.

ytterligare information

Per servering kalorier 162

När du hör ordet "stek", som i stekningssteg, tror du förmodligen att det här inte skulle kunna vara något som kommer att luta sig och lågt kaloriinnehåll. Men processen med stekning, ursprung i öst, innebär faktiskt att man lagar mat i en mycket liten mängd olja över mycket hög värme. Det kan resultera i perfekt kokta grönsaker och livsmedel som fortfarande är livfulla i färg och perfekt skarpa.

Så länge du inte använder en stor mängd olja i wok när du stekar maten, kommer din mat sannolikt att bli ganska låg i fett och kalorier och passar bra in i din hälsosamma matplan. Du skulle vill inte använda en stor mängd olja för att steka stekan i alla fall, eftersom det skulle resultera i oljiga och fuktiga grönsaker som inte är helt så tilltalande.

En annan bra sak om denna kycklingsrörsrecept är att du kan experimentera med olika typer av grönsaker, eftersom receptet låter sig vara väldigt mångsidigt. Oavsett vad du har till hands som skulle vara bra i en stekpanna, fortsätt och kasta den in. Bara var noga med att laga grönsakerna tills de är gaffelmjölk men ändå färgglada.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 762
Totalt fett 35 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 608 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 1 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)