Easy Ground Beef Casserole med potatis

Denna malda nötkött och potatisgryta har genomgått förändringar genom åren, men det har varit konsekvent lätt!

Nyligen bestämde jag mig för att delvis laga potatisen för att de skulle bli ömma, och jag lade till flytande och lite gräddfil i soppblandningen. En användare kommenterade att hon använde hashbruna potatis istället för färska potatisar. Det låter som ett utmärkt alternativ också. Känn dig fri att experimentera!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatisarna och skär i 1/2-tums eller något mindre tärningar. Du borde ha ca 5 eller 6 koppar. Sätt potatisarna i en kastrull och täcka med vatten.
  2. Koka potatisarna. Minska värmen till medium låg, täcka pannan och koka i ca 4 till 5 minuter, eller tills bara ömma. Tappa väl och lägg åt sidan.
  3. Värm ugnen till 350 F (180 FC / Gas 4). Smör lätt en 2 1 / 2- till 3-kvartsbakningsfat.
  4. Placera en stor stekpanna eller sautpanna över medelvärme och tillsätt vegetabilisk olja. Tillsätt markbiffen och hackad lök på pannan. Koka, rör om ofta tills lök är ömt och nötköttet är inte längre rosa. Lägg till svampen, om du använder. Töm av överskott av fett. Smak och krydda med salt och peppar. Överför nötköttet och lökblandningen till den tillagade grytan.
  1. Tillsätt de skivade potatisarna och strö med salt och peppar. Stänk de strimlade morötterna över potatisarna.
  2. Kombinera soppan, gräddfilen och mjölken; rör om för att blanda. Sked blandningen jämnt över grytan.
  3. Täck noga med folie och baka i 50 minuter, eller tills grönsakerna är ömma.
  4. Avlägsna folien och stänk strimlad ost över toppen av grytan. baka i ca 5 till 10 minuter längre, eller tills osten smälts.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 840
Totalt fett 60 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 239 mg
Natrium 676 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)