Creamy Pastinkorssoppa

Parsnips kan se ut som övervuxna muterade vita morötter, men de har en fantastiskt söt och nutty smak som är helt egen. Läs mer om parsnips här .

Här används persilja för att göra en enkel men tillfredsställande krämig soppa perfekt för en kylig natt. Servera det som en ödmjuk kvällsmat alla på egen hand med crusty bröd eller kakor. Lägg till en ny slösad grönsallad eller ostgarnerad sallad med hjärtliga vintergrönsaker (som denna radicchio ) för mer middag. Denna enkla soppa är också underbar som en elegant första kurs till en mer omfattande måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och hugga löken eller purjolöket (om du använder en purjolök, var noga med att skölja de resulterande styckena helt rena så att din soppa inte blir grann!).
  2. Smält smöret i en stor kruka över lågt värme. Tillsätt den hackade löken eller purjolöket och saltet. Koka, rör om ibland tills lökan är lite krämig, ca 10 minuter. Justera värmen om så behövs, så löken eller purjolöken lagar mat men börjar inte brinna).
  3. Medan löken eller purjolökarna koka, skalla och hakla i vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök på pannan och koka, rör om tills vitlöket är doftande, ca 1 minut.
  1. Medan löken eller purjolöket, skalar och hakar också persilja. Tillsätt dem och buljong och koka. Minska värmen för att upprätthålla en stadig simmer och koka tills persiljan är mycket öm på biten, ca 20 minuter.
  2. Puré soppan tills den är mycket jämn. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en handhållen nedsänkningsblandare. Alternativt kan du arbeta i satser och överföra soppen till en mixer eller matberedare (täckmixare med kökshandduk för att undvika potentiella brännskador) och virvel varje parti tills det är helt slät. För en riktigt ultralätt soppa, spänn genom en finmask, om du vill.
  3. Tillsätt mjölken och värm försiktigt, rör om ibland tills det är fint och varmt hela vägen. Var försiktig så att du inte låter soppen koka, eftersom det kommer att kväva mjölken. Medan soppan värmer, finhacka eller hakla några örter du vill använda som garnering. Smaka med salt och peppar. Servera varma, garnerade med färska hackade örter, om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 283
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 922 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)