King Cake

Historia, tradition och tillgänglighet

King-kakor är en av de mest prisade matstraditionerna i sydöstra USA. Från Florida Panhandle till östra Texas hittar du kungskakor i bagerier och livsmedelsbutiker från slutet av december till början av mars.

Historien om King Cake

Kungskakor har sitt ursprung i Europa som en firande mat av festivalen , eller tolfte natten firandet. Kakorna representerade de tre kungarna som reste för att fira Kristi födelse och innehöll ofta en böna eller prydnad som representerade Kristus barnet.

Konungskaka partier blev en festlig tradition i Västeuropa under 17th century.

Bosättare från Frankrike och Spanien tog kungenkaketraditionen till den sydöstra regionen i USA där den fortfarande är populär idag. Även om kungskakor är närmare associerade med Mardi Gras, sträcker sig kaktsäsongen från strax efter julen (den tolfte natten) genom Mardi Gras.

King Cakes Today

Dagens kungskakor är en cirkulär biff av brioche -likt bröd, täckt med socker eller frost och kan innehålla en mängd fyllningar. Kanel är den mest traditionella kakafyllningen men frukt, gräddeost, praline och vanilj har alla blivit populära de senaste åren. Frosten eller sockret på kungstårta är vanligtvis färgad grön, lila och guld för att representera Mardi Gras. En liten plastbarnsmycke ingår i varje kungskaka så att den kan döljas inuti kakan efter inköp.

Barnens tradition

Traditionen att gömma plastbarnet inuti konkakakan är ett roligt spel som trivs av både unga och gamla.

Den som får skivskivan med barnet gömt inuti ansvarar för att köpa nästa kaka. På grund av denna tradition är kungskakor ett föremål på fester, sammankomster och kontorsrum från december till mars. Med alla som tar en tur att köpa en, verkar flödet av kungskakor aldrig sluta!

Tillgänglighet

Även om du inte bor i "King Cake Alley", kan du fortfarande prova en kungskaka. Många bagerier i regionen skickar kungskakor landsomfattande under hela säsongen. Eller, om du är praktisk i köket, försök att baka en kungskaka hemma!