Vilken sprit gör bäst eggnog?

Brandy, rum och whisky i det ultimata eggnog smakspröket

Kommer det att bli brandy, rum eller whisky i din äggvamp i år? Alla är vanliga vätskor för eggnog, men vilket är bäst? Jag ställer denna fråga till testet, gör ett glas eggnog med var och en av de tre och provar dem sida vid sida.

Vår slutsats är att, medan varje har sin egen profil och är fin i sig, är brandy det bästa. Det är vår personliga smak och brandy är förmodligen den mest traditionella eggnogbasen - rom är rätt där uppe och det finns några århundraden att backa upp mig.

# 1 - Brandy Eggnog

För brandy eggnog , vi använde Korbel VS och det var en perfekt balanserad dryck. Denna äggnog hade en trevlig sötnos i varje slöja, som parade beundransvärt med den krämiga äggbasen. Den har en catchy, livlig smak med mer djup än de andra och en trevlig, varm brandy notering som inte gömmer sig bakom eggnog, och det var inte alltför uttalat. Denna äggblomma är nästan blommig och en riktig glädje att dricka. Du kan till och med säga att det kan vända någon anti-eggnog person runt.

# 2 - Rum Eggnog

Mount Gay Eclipse var det rom som valde rumnätet och det var precis bakom brandy i vår personliga preferens. Men i en sida vid sida jämförelse med brandy föll romet lite för mycket in i bakgrunden. Det var nästan till stånd att vara unnoticeable. Medan rom var mycket subtilt var det lite mer uttalat på baksidan. Sammantaget var eggnog läckra och bara söt nog så att du kunde smaka på att det fanns något utöver den krämiga äggblandningen.

# 3 - Whisky Eggnog

Ursprungligen var whisky eggnog inte vad jag hoppades på. För detta smakprov hade vi använt Jim Beam Black Label, som var den enda non-scotch whiskyen i barens lager för tillfället. Det var verkligen en intressant eggnog och smaken var fängslande först och sedan bar noveten bort.

Ovilligt att låta whisky av kroken för att det finns potential här, gjorde vi senare ett annat smakprov för eggnog. I denna runda pitted vi den ursprungliga brandy- och rumvalet mot både den sötare bourbonen från Maker's Mark och den kryddiga rågwhiskyen som är High West Double Rye .

Whisky, oavsett vilken stil , gör den mest smakrika eggnogen, eftersom profilen bara dyker upp ur drycken. Makerens Mark-profil ledde till en äggnog som stämmer överens med brandy, det tillade helt enkelt att whisky sparkar till eggnog. Det är ganska gott och jag skulle inte tveka att göra det igen.

Rågwhiskyen visade sig vara lika imponerande men på ett annat sätt. Här sprang dessa kryddiga rågnotor ur eggjuren och tantalized tungan. Det var fantastiskt och en mycket intressant smakupplevelse, men det är inte en två-runda dryck. En var nog för kvällen.

Vilken sprit kommer du att välja för din eggnog?

Som nämnts handlar det här om personlig smak, liksom eggnog i allmänhet. Vilken anda du föredrar kanske inte faller i linje med min. Förhoppningsvis ger detta dig en bra utgångspunkt för var du ska åka med dina egna eggnog äventyr.

Gör ett smakprov för dig själv: välj två eller tre sprit och ett enkelt eggnogrecept.

Vi valde detta snabba eggnogrecept eftersom det inte har några extra smaker för att avbryta provsmakningen och det skakar omedelbart.

Här är några tips som hjälper dig med:

Viktigast, ha kul med ditt eggnog smakprov. Det är inte ett dåligt experiment att delta i, så ta några få älskande vänner och skaka dem!