Brun sockerglaserad bakad skinka

Brunsockerglaset på denna läckra bakade skinka får extra smak från lönnsirap och äppeljuice, eller ersätter honung eller agave nektar för lönnsirap. Använd mörkt eller ljusbrunt socker i den läckra glasyren.

Skinka är ett utmärkt val för tacksägelse , jul eller påsk, och det gör en utsökt söndagsmiddag. Eller laga skinkan för varje nattmåltid och använd rester för grytor , frukosträtter , soppor och pastarätter under hela veckan. Använd skinkbenet för bönesoppa eller ärtsoppa .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linja en rostpanna med folie och placera ett rack på det. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3).
  2. Placera skinkan, den feta sidan uppåt, på ett ställ i den färdiga stekpannan. Betygsätt fettet överallt i ett diamantmönster, skär till ett djup av ca 3/4 av en tum. Om så önskas, stud med nötkött. Sätt in en kryddnejlika i varje korsning, eller "X" av diamantmönstret.
  3. Baka skinkan i den förvärmda ugnen i ca 20 minuter per pund, eller tills kötttermometern eller snabblästermometern registrerar minst 140 F (60 C), den säkra minimitemperaturen för en helt kokt skinka. Om skinkan inte är helt kokad måste den kokas till en temperatur av minst 145 F (62,8 C).
  1. I en medelstora kastrull kombineras lönnsirap, brunt socker, äppeljuice, senap och grädde (om du använder). Placera kastrullen över medelhög värme och låt blandningen koka. Koka blandningen i ca 2 minuter (var försiktig så att den inte kokar över).
  2. Ca 20 minuter innan skinken är klar, sked ca hälften av glasyren över toppen av skinka; returnera den till ugnen. Om 10 minuter innan skinkan är klar, borsta den återstående glasyrblandningen över den.
  3. Täck skinkan löst med folie och låt den stå i 10 till 15 minuter före carving och servering.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 663
Totalt fett 30 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 236 mg
Natrium 4,202 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 3 g
Protein 65 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)