Enkelt spanska churros recept

Churros är Spaniens version av stekt deg, även känd som spanska fritter. De är kända över hela världen och läckra!

Dessa smaskiga pinnar av stekt deg är enkla att göra: grundläggande versioner inkluderar lite mer än mjöl, vatten och salt. Churros är fantastiska när doppad i rik och krämig spansk varm choklad eller ströts med socker. Kanel är inte en typisk toppning i Spanien, men det är vanligt med mexikanska churros.

Tycker om Churros

Spanska churros är vanligtvis åtnjutna till frukost eller det spanska eftermiddagsmatet kallas merienda. De är den spanska motsvarigheten till munkar och säljs på kaféer, churros barer och på gatuförsäljare vagnar. Traditionella spanska churros finns i olika former och storlekar, den vanligaste är en slinga eller en pinne.

Du kan vanligtvis beställa churros av plateful (a ración) eller ibland av halvplattan (media ración). Om du beställer från en gatukorg kan de låta dig beställa minimibeloppet, vilket vanligtvis är en euro värd. De kommer i en stor papperskegle som absorberar överflödig olja.

Njut av churros när som helst på året med detta recept, oavsett om du är i Spanien.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vegetabilisk olja, såsom canola eller majsolja, i en stor stekpanna med stor botten. Se till att det finns cirka 2 tum olja i pannan för att täcka Churros. Det bör finnas tillräckligt med olja så att de flyter fritt medan du steker. Ställ pan ned åt sidan.
  2. Häll i 1 kopp vatten i en medellång kastrull. Tillsätt olja, salt, socker och rör om. Koka upp vatten.
  3. Torka koppen som används för att mäta vattnet och använd det för att mäta mjöl medan det är nödvändigt att ha lika delar mjöl och vatten. Häll mjöl i en medelstor blandningsskål och tillsätt bakpulver och rör om.
  1. När vattnet kokar, ta av kastrullen och börja elda olja i stekpanna.
  2. Häll långsamt kokande vatten från kastrullen i mjölblandningen, omrör hela tiden med en gaffel tills det är en smidig deg utan klumpar. Obs: Degen ska inte vara rinnande som en smet, men ganska klibbig och jämn.
  3. Skeda omedelbart degen i en churrera (en stor kakapress) eller konditorivaror .
  4. Kruva noggrant degen i varm olja (350 till 375 F) och steka tills det är guldbrunt. Ta bort med en slitsad spatel eller långhanterad gaffel. Placera på en pappershandduk för att tömma.
  5. Efter oljan dräneras, skärs i hanterbara längder. Strö med socker eller duggregn med honung att smaka och servera.