Creamed nya potatis och gröna lök

Dessa läckra nya potatis kombineras med en enkel vit sås och gröna lökar.

Nya potatis är de små, omogna potatis med en mycket tunn, peeling och fläckig hud. Om nya potatis inte är säsong eller du inte har en lokal odlare, använd små runda röda eller vita potatisar, fingerlings eller "baby potatis".

Denna maträtt gör en fantastisk sommarrätt med grillade biffar eller kyckling. Eller förbered de nya potatiserna för en söndagsmaträtt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skrubb potatis. Om du använder tunnskinnad ny potatis behöver du inte skala dem. Skura bara för att gnugga några av den lösa huden av dem.
  2. Sätt potatisarna i en stor kastrull och tillsätt några tum vatten och 1 tesked salt. Koka upp. Täck och koka potatisarna i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt de gröna lökarna (scallions) och koka i ca 4 minuter längre, eller tills det är ömt; dränera.
  4. Smälta smöret i en kastrull över låg värme. Rör i mjöl, 1 tesked salt och peppar. Koka i ca 1 minut, sitta ständigt. Smörj gradvis mjölken i smöret och mjölroxen. Fortsätt omrörning och tillagning tills såsen har förtjockats.
  1. Vänd potatisen och gröna lökarna i en serveringsrätt och häll sås över.

Serverar 4.

Expert tips

Du kanske också gillar

Creamed nya potatisar med gröna bönor

Rostade nya potatis med timjan och vitlök

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 289
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 2,177 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)