Jordnötkött: Varför Lean är inte fettfattigt

Fettinnehåll av mager och extra magert köttmjölk

Nötkött är en viktig källa till protein, zink, järn, selen (en antioxidant) och vitamin B12. Men det är också en av de största källorna till fett i vår kost, tänk på alla kvartpund, biffar, köttbullar, köttbullar, rödkött chilis och all-beef-korv som vi äter på ett år. Usch.

Lyckligtvis säljs nötkött på några olika sätt i slakteriet på din mataffär som erbjuder några olika mager-till-fettförhållanden.

Om du vill ha näringsmässiga fördelar med nötkött, men med mindre fetthalt och kolesterol, bör du välja löst och extra-magert hamburgerkött. Men lur dig inte på att du äter en mager mat genom att gå "luta". Du är inte; du minskar bara ditt feta intag .

Förstå Lean Etiketter

På varje förpackning med nötkött kommer du att se "magert punkt", vilket är förhållandet mellan magert kött och fet kött av den särskilda typen nötkött. Sortimentet börjar vid 73/27 (den fetaste) och går till 96/4 (den lilla). Denna mager punkt beräknas genom att dela gram fett per portion med det totala gramet per portion och multiplicera sedan med 100, vilket sedan bestämmer procentandelen fett. Om exempelvis ett paket av nötkött hade 30 gram fett per portion och det totala gramet per portion var 120, skulle köttet vara 75/25 (magert till fett). För att betraktas som "magert" måste köttet ha ett förhållande av 92/8 eller högre och extra magert måste vara 96/4.

Vad mager medel

Ta magert nötkött, som enligt USDA definieras som inte innehåller mer än 10 procent fett, vilket betyder att det är 90 procent lutet, eller hur? Ja, men det finns en fångst: Procentandelen avser produktvikt, inte andelen kalorier från fett. Detta kan vara uppenbart för vissa, men många människor vet inte detta, eller åtminstone inte tänker igenom det.

Vad detta betyder, enligt USDA, är att fyra uns magert nötkött (90 procent magert, 10 procent fett) är värd 199 kalorier, med 11 g fett. Med tanke på att det finns nio kalorier i varje gram fett, kommer 99 av dessa kalorier, eller nästan hälften av dem, från fett. På samma sätt är fyra ounces extra mager nötkött (95 procent magert, 5 procent fett) värt 155 kalorier, med 5,6 g fett, eller en tredjedel av dess totala kalorier.

Men för att sätta detta in i ett visst perspektiv innehåller fyra uns kakor (som är 80 procent mager och 20 procent fett), som oftast används i hamburgare, chili och köttbullar, 287 kalorier och 22,6 g fett, vilket omfattar 71 procent av dess kalorier.

Vad detta betyder för oss

Frågan är, gör det här? Det totala antalet kalorier i den fyra ounce serveringen är inte så illa, speciellt om du äter cirka 2 000 kalorier om dagen. Även om det inte finns någon uppsättning rekommenderad kosttillskott för fett representerar det cirka 30 procent av det föreslagna intaget för de som har en diet på 2000 kalorier om dagen. Men lägg den fyra ounce chucken i en bulle med ost, bacon och någon slags mayo dressing, släng sedan in några pommes frites, och de kalorierna, tillsammans med fetträkningen, kommer snart att lägga upp, tippa dig över 1 000 kalorier för bara en måltid.

Om du vill sänka dina tänder i en saftig men lutad hamburgare, fortsätt, men du kanske vill överväga mindre fettpåfyllningar som tomater, röda lökskivor , paprika, sallad och senap.