Lär dig definitionen av Mince

Definition: Att skära i mycket små bitar. Denna term betyder de minsta möjliga bitarna; mindre än tärning eller hugg, men inte renad. För att göra detta behöver du en mycket skarp kniv och en stadig hand. Övning kommer att bli perfekt.

Uttal: mins • (verb)

Exempel: Vitlöket ska hakas så att smaken fördelas jämt i hela omrörningsstegen.

Mincing mat innebär att man skär i bitar om 1/8 "eller 1/16" i diameter.

Detta är den minsta storleken utan att skära mat till en massa eller puree. Använd en mycket skarp kniv när du krossar. Du kan skära mat i bitar om 1/2 ", sedan använda en kockkniv, kör kniven över bitarna, och stannar ibland för att flytta maten runt med fingrarna tills storleken är jämn.

De flesta livsmedel som är malet används för kryddor, till exempel lök, vitlök och selleri. Du kan också haka mat i en matberedare eller mixer, men det kan vara svårt att sluta innan maten är renad.

Practice mincing tills du är bekväm med att hugga mat i små och jämn bitar.

En del mat är malet eftersom det kommer att fördelas jämnt i ett recept, såsom lök i en gryta. Andra livsmedel är malet eftersom deras smak blir starkare, såsom vitlök. Hela kryddnejlika eller skivad vitlök kommer att vara mildare än vitlök som krossas eller hakas. Följ anvisningarna i recepten noggrant.

Läs mer i den upptagna kockens ordlista