Madrilene Stew (Cocido Madrile) Recept

Stews eller condos, som de kallas på spanska, är typiska huvudrätter i Spanien, särskilt i de centrala och norra regionerna i Spanien. Denna lägenhet madrileño är uppkallad för provinsen Madrid, där den härrörde. Stews som denna har massor av smaker och inkluderar kött, korv och garbanzo bönor.

Var noga med att ge tillräckligt med tid för att dränka garbanzo bönorna över natten och att simma grytan tills köttet är mjukt. Denna maträtt är två kurser - soppa och huvudrätt .

Eftersom detta är en av Madrids mest traditionella regionala rätter, är den ätit den 15 maj på helgdagens heliga Isidore (" San Isidro " är skyddshelgon i Madrid). Få mer information i maj festivaler i spanien.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt garbanzo bönorna i en stor kruka med kallt vatten i 12 timmar. (Garbanzo bönor är mycket hårdare än andra typer av bönor, som pintos.) Var noga med att vattnet täcker garbanzo bönorna helt så att de mjuknar.
  2. I en stor kruka med 13 koppar vatten sätter du biffen, skinkbenet, grisens fot, bacon och skinka. Koka upp vatten och skumma eventuellt fett mm från toppen. Tillsätt halva kyckling, garbanzo bönor, morot, höns och lök. Smäll i 2 1/2 timmar.
  1. Skala och tvätta potatisarna. Klipp i halva och lägg till potten efter två timmar. Tillsätt salt till smak. Kontrollera krukan ofta och tillsätt ytterligare vatten om för mycket avdunstar.
  2. Häll kålen i åttonde. Ta bort 2 koppar buljong från grytan och lägg i en stor lagerpott. Placera kålen i grytan med 2 koppar buljong och 2 koppar vatten och koka med korven tills kål är mjuk.
  3. Ta så mycket lagret ur köttkotan som du behöver och blanda det med lika mycket lager från kålen. Koka upp. Bryt ängelhårspasta bitar i kvartaler. Tillsätt pasta i kruka och koka tills al dente .
  4. Denna läckra kakao madrilene serveras från två rätter. Servera pastaen med buljong i soppskålar som en första kurs.
  5. I en djup öppen serveringsrätt, ordna garbanzo bönor (väldränerad) på ena sidan, sedan på andra sidan ställer biff, kål och korv i halva.
  6. Låt alla blanda ingredienserna och njut!

Detta recept från madrilene gryta gör sex portioner nudelsoppa, och sedan sex portioner kött och garbanzo bönor.