Glutenfri Beansallad Recept

Den ödmjuka bönan är den perfekta ingrediensen för friska och läckra glutenfria sommarsalat recept. Faktum är att bönor lägger till protein, fiber, smak och mycket mer till salladsrecept.

Bönor är ekonomiska, näringsrika och lätta att hitta. Bönor är naturligt glutenfria men var noga med att läsa etiketter på konserverade och torra bönor. Ibland tillsätts gluten till konserverade bönor som förtjockningsmedel, och torra bönor är potentiella kandidater för korskontaminering med glutenhaltiga korn under förpackningen. Det är fortfarande lätt att hitta många märken av glutenfria bönor, även ekologiska produkter om du vill.

Bönor är bra källor till både löslig och olöslig fiber. Löslig fiber har visat sig bidra till att reglera blodsocker och kolesterolnivåer. Olöslig fiber kan bidra till att reglera matsmältningen.

En halv kopp servering av njurbönor innehåller 8 gram fiber, 8 gram protein, 20 gram kolhydrater och 0 gram fett. Svarta bönor är en särskilt rik källa till flavonoider som finns i bönans mörka pigment. Flavonoider innehåller kraftfulla antioxidanter som våra kroppar använder för att förhindra cellulär skada.

Gör din bönsalladrecept en dag innan du serverar att utveckla smaker och för enkelhets skyld!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll konserverade bönor i en meshfilm.
  2. Töm och skölj bönor med kallt vatten.
  3. Placera silen över en skål och låt ordentligt tömma. Sköljning hjälper till att ta bort överskott av natrium från konserverade bönor.
  4. Placera sköljda och dränerade bönor i en stor skål. Lägg till skivad lök och gurka.
  5. Blanda dressingredienser i en separat skål.
  6. Kasta bönor med dressing och rör om till kappa.
  7. Täck och kyl över natten för bästa smaker.

* Obs! Du kan ersätta dina favoritbönor för något av ovanstående ingredienser

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1089
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 110 mg
kolhydrater 178 g
Kostfiber 53 g
Protein 61 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)