Gruenkohl und Pinkel - Kale och korv - Nordtysk specialitet

Kokt kalv och korv är en läcker vinterkomfortmat. Tyskarna firar vinter med en "Gruenkohlfahrt", som är en rask vandring följt av snaps och en varm kale middag efteråt. Kokt kale blandas med senap, bacon och korv för en näringsrik middag.

Gör 2 till 3 stora portioner

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör kale , ta bort den tjocka mittstången och hacka. Blanchera i 1 minut i kokande vatten och dränera. Du kan också använda fryst kale (ser ut som spenat) om du kan hitta den (frusen kale är populär i Tyskland).
  2. Brun bacon i en panna, sätt in löken i den och lägg till kale. Koka i 2-3 minuter och tillsätt sedan vatten för att täcka. Rör i nötkött bouillon . Smäll i 30 minuter.
  3. Tillsätt senap och rör om. Placera korv och kött på toppen av kale och sjuda i ytterligare 30 minuter. Peppar till smak, salt endast efter provsmakning som köttet är salt.
  1. Servera med kokt potatis och potatis brunad i smör och socker.

Obs! Alla har olika sätt att äta kale, en av de mest kända kallas "Gruenkohl und Pinkel" (även "Bregenwurst" eller "Grützwurst") en korv som traditionellt innehöll hjärnan (inte längre), havre, bacon och fläsk , och är smakad med allspice, kryddnejlika, peppar och kanske marjoram. Recepten hålls hemliga och varje familj har sin favorit slaktare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 315
Totalt fett 21 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 1 267 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 5 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)