Vit chokladtäckt jordgubbarrecept med kokosnöt

Gör detta vita chokladtäckta jordgubbar recept för en speciell behandling för Alla hjärtans dag eller nyårsafton. Du kan använda vita chokladflis eller en vit chokladkaka för dessa jordgubbar. För att göra detta recept extra speciellt, efter att jordgubbarna är täckta med vit choklad doppas de sedan i kokosnöt. Barn kan även göra dessa med dig.

Missa inte: Vit Choklad Jordgubbar Video Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rikta ett kakan med vaxat papper.
  2. Placera de vita chokladflisorna i en chokladmältare eller en mikrovågsugnsäker behållare. Om du använder en chokladmältare, värm högt tills chokladet smälts. Om du använder mikrovågsugnen värms den på 50% ström i 1 minut. Rör om och fortsätt sedan värma i 30-sekunders steg på 50% kraft, rör om tills den vita choklad är helt smält.
  3. Torka jordgubbarna med pappershanddukar (detta hjälper chokladet att klara sig bättre på jordgubbarna).
  1. Sprid kokosnoten ut på en platta i ett jämnt lager.
  2. Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen, låt det överflödiga droppet av (du kan använda en sked för att fånga den droppande choklad), tryck sedan omedelbart in i kokosnoten och vänd på båda sidorna. Placera de vita chokladdäckade jordgubbarna på de beredda kakorna för att svalna.
  3. När du är färdig med att doppa alla jordgubbar, överför du till kylskåpet för att svalna och härda tills du är redo att servera.

Missa inte: Choklad Jordgubbar Recept

Möjligheterna att dekorera choklad jordgubbar är oändliga! Barnen kan ha roligt att anpassa det, eller du kan göra det så fint som du vill. Välj bara en choklad (mjölk, mörk eller vit) och lägg sedan på den med en toppning. För vit choklad är det också lätt att lägga till lite färg. Rör i en droppe eller två av färgämnen i smält vit choklad för att göra nyanser som rosa och blå för att göra en bedårande efterrätt som också kan fungera för speciella tillfällen.

Om du ger dem som en present, kan du sätta varje jordgubbe i en muffinsfodral och sedan i en fin låda. Se bara till att det blir svalt så att chokladet inte smälter!

För en rolig njutning med dina barn kan du sätta varje jordgubbe i slutet av en pinne (det blir också lättare att doppa) och låt choklad härda utan att sätta jordgubbarna på en bricka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 104
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)