Schweiziska ägg

Denna lugnande, tröstande maträtt är väldigt läckra och lätt att göra och äta. Det skiljer sig från äggröra, och det är inte riktigt som en quiche. Receptet påminner mig om en frittata, men det är enklare och lättare att göra. Du kan göra det med fläskkorv, eller släppa det och bara baka ägget med grädden. Eller lägg till bacon istället.

Det handlar om att baka ägg med senap, ost och grädde som förvandlar den enkla ingrediensen till något speciellt speciellt. Jag älskar kombinationen av ägg med senap. Om du inte gillar det, lämna det ut.

Servera denna gryta med lite färsk frukt och några små kanelrullar eller andra söta rullar. Lägg till lite kaffe och apelsinjuice för en fantastisk frukost eller brunchmeny.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 325 ° F. Smörj en 9 "x 13" glasbakningsfat med osaltat smör och lägg åt sidan.

Koka korven i en medelstora kastrull över medium värme, bryta upp köttet med en gaffel, tills den är brunad och kokad. Töm noggrant.

Placera korven i den tillagade bakfatet och toppa med osten.

I en liten skål, kombinera grädde, senap och peppar och slå bra med en piska whisk; Häll hälften av denna blandning i bakfat på ost och smör.

I en medium skål, slå ägget tills det är skumt med en äggvamp eller samma trådvisp. Häll i bakpannan ovanpå flödessblandningen.

Drifta den återstående gräddeblandningen över ägget och pricken med det återstående smöret. Baka på 325 ° F i 30 till 40 minuter eller tills grytan är puffad och börjar bara brinna. Skär i kvadrater för att tjäna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 538
Totalt fett 43 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 415 mg
Natrium 625 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)