Vegetarisk Lentil och Freekeh sallad

Lentil- och freekehsalladrecept med feta getost, tomater och sockerknäppor. En hälsosam freekeh entree med färska grönsaker. Kombinera lentil och freekeh tillsammans ger en hel del mening: linserna ger massor av protein, perfekt för vegetarianer, medan freekeh lägger till en enorm ökning av fiber som vi alla behöver! Tillägget av fetaost, svarta oliver och vissa hackade tomater i en rödvin vinaigrette gör denna lins- och freekeh-salat vagt påminner om medelhavsmat eller en grekisk sallad.

Nytt att laga mat med freekeh, eller hade du bara på något sätt snubblat in här och har ingen aning om vad freekeh egentligen är? Freekeh är en gammal spannmål som än en gång blivit populär bland hälso-medvetna kockar. Här är vad du behöver veta om freekeh , inklusive en definition, näringsinformation och hur man lagar mat.

Recept och foto med tillstånd av Freekeh Foods

Vad du behöver

Hur man gör det

Häll vatten och freekeh i en kastrull och koka i 1 minut. Minska värmen till låg. Täck och simma i ca 25 minuter tills freekeh är ömt. När du har kokat, ta av från värme och kyla i kylskåp.

När freekeh är coolt, kasta i en stor skål med alla ingredienser utom för osten. Rör försiktigt så det blir inte grumligt. Tillsätt massor av nybakad peppar. Rör ost.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 354
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 348 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 12 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)