Kentucky Tea Cocktail Recept

Kentucky Tea har citronsaft, honung, eukalyptus och bourbon för att göra en komplex och uppfriskande sommardrink .

Buenos Aires finaste boutiquehotell, Fierro, som ligger i stadsdelen Palermo Hollywood, är också känt för enastående hantverkscocktails, utmärkta viner och gourmetmat. Den berömda mixologen på Fierro, Martin Bruno, skapade detta Kentucky Tea recept och har generöst delat sin skapelse.

Som man kan förvänta sig är namnet Kentucky Tea relativt vanligt bland bourbondrycker och det finns många recept som har denna moniker. Mycket få av dem är lika, men majoriteten, inklusive den här, är en spikad vridning på den traditionella södra söta teen.

Receptet är skrivet för att skapa ett istep, men man kan också göra det på vintern och njuta av det som en varm och tröstande drink .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett gammaldags glas med krossad is .
  2. Tillsätt bourbon och citronsaft .
  3. Tillsätt citron / mint / eukalyptusinfusion och rör om att införlivas.
  4. Garnera med en ny mintkvist.

Att göra Citron-Mint-Eucalyptus Tea Infusion

  1. Tillsätt te, citron och eukalyptus till en kopp varm (inte kokande) vatten .
  2. Brant i 15 minuter , sedan belastning.
  3. Tillsätt honung efter smak.
  1. Chill tills du är redo att blanda Kentucky Tea

Fler tips för att göra en stor Kentucky Tea

De flesta tillgängliga bourbons kommer att göra en utmärkt Kentucky Tea, men det vore bäst om du väljer en högkvalitativ, topphylla alternativ. Woodford Reserve är bourbon rekommenderat av Bruno och dess släta, mjukare profil är ett utmärkt exempel på whiskystil som fungerar bäst i detta recept.

Bruno rekommenderar också ett specifikt märke med mint te. Medan Smith Teamaker gör kvalitetstvättar, är du välkommen att använda din favoritteamblandning som koncentrerar sig på mynt . Extraordinär ny smak kan hittas väldigt enkelt genom att välja ett te med extra lager smak redan i väskan.

Eucalyptusblad är inte en vanlig syn hos de flesta återförsäljare. Det kan typiskt hittas i naturliga livsmedelsbutiker eller där ett gott urval av torkade örter säljs. Den mentol-smak som ett eukalyptusblad ger till denna cocktail är ovärderligt och det är ett element som inte får hoppas över.

Om du måste köpa eucalyptus i bulk (vilket är mycket troligt) kan du alltid göra en eukalyptus enkel sirap för användning i drycker som denna Eucalyptus Martini och som ersättning för mintsirap i andra drycker.

Köp Eucalyptus Leaf från Amazon

Hur stark är Kentucky-te?

Detta Kentucky Tea recept är en mycket mild dryck, varför det är perfekt för en avslappnad sommar eftermiddag. Om vi ​​tar Brunos rekommendation av Woodford Reserve (43,2% ABV), blir den färdiga drycken en mild 14% ABV (28 bevis) .

Ursprungligen publicerad: 3 augusti 2011
Redigerad av Colleen Graham: 3 oktober 2015

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 626
Totalt fett 45 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 136 mg
Natrium 73 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)