Gammaldags schweizisk biff

Detta är ett klassiskt, gammaldags schweiziskt biffrecept som är gjord med köttfärsbiff eller bottenrunda. Biffen är portioned, mager, sedan bakad med lök och tomater.

Du kan använda tjock biff och tunna ut det som du tenderar. Om du använder tunna biffar, mudda noggrant med mjölet och pund lätt.

Skålen är extremt mångsidig med många möjliga tillägg. Se variationerna under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3).
 2. Trim fett från biff och skär det i 6 bitar.
 3. Krydda köttet med salt och peppar och sätt på välmjölad skärbräda. Stänk mer mjöl över biffar och pund med kötthammare för att tenderera. Fortsätt att vända, mjöl och pund tills det mesta används.
 4. Värm en stor, tung ugnssäker stekpanna eller nederländsk ugn över medelvärme. Tillsätt 3 matskedar vegetabilisk olja till pannan.
 1. När oljan är varm men inte röka, lägg till skivad lök. Koka, rör om tills lökan är genomskinlig och lätt brunad. Ta bort löken på en maträtt med en skedad sked.
 2. Lägg till en annan matsked olja till pannan om det behövs för att täcka botten av pannan.
 3. Placera biffar i den heta oljan, arbeta i partier efter behov
 4. Placera löket på toppen av biffar, lägg till tomaterna och täck sedan på pannan och baka i ca 1 1/2 till 2 timmar, eller tills biffen är ömt.
 5. Ta bort biff, tomat och lök till en varm serveringsfat .
 6. Om såsen är för tunn, placera pannan över medelvärme. Kombinera 1 matsked mjöl med 1 matsked kallt vatten. Rör om det inte finns några klumpar kvar. Rör om i kokningssås och koka, rör om tills det är tjockt.
 7. Häll sås över biff, tomat och lök på fatet.

variationer