Katastroföverlevnad Mat Pantry Basics

Att hålla ditt skafferi lager är det första steget att överleva mat

Naturkatastrofer är en verklighet som hela världen behandlar, inklusive orkaner, översvämningar, snöstormar och till och med enkla kortsiktiga strömavbrott. Det är viktigt att vara beredd i köket. De som är vana vid svåra väderstormar har sannolikt redan en nödmatplan på plats. Ta reda på vad du kan göra för att förbereda ditt kök för naturkatastrofer eller något nödläge med tips och recept.

Katastroföverlevnad Mat Pantry Basics

Du har förmodligen redan de flesta pantrygrunderna som behövs för att förbereda sig för en katastrof. Konserverad mat kommer omedelbart att komma i åtanke, vare sig du kan själv eller köpa kommersiellt konserverade varor. Nya studier har visat att moderna konserveringsmetoder kan producera en produkt som ofta är ännu näringsrikare än deras färska motsvarighet. Grönsaker konserverad i en vätska är utmärkt att ha till hands om det finns vattenbrist, eftersom vätskan kan användas i stället för färskvatten i ditt recept. En mängd olika örter och kryddor, såväl som salt, är en nödvändighet för att doktor upp hållbar stabila livsmedel eller för alla nya skapelser som ditt bördiga sinne kan tänka sig. Salt är också en näringsbehov.

Matolja behövs för att steka mat eller göra en roux till tjockare såser och grytor. Olivolja kommer att vara obehandlad i några månader, oändligt i kallt väder. Jarred majonnäs är hållbar.

Du kanske vill lagra på små burkar som kan användas snabbt. Även om det har konserveringsmedel, kommer det att separera efter öppnandet om det inte kyls eller hålls på is.

Mjöl och bakblandning kommer att vara i upp till 1 år på hyllan medan socker, salt och honung är eviga så länge de lagras ordentligt i förseglade förpackningar eller vattentäta behållare.Pastas, ris och torkade baljväxter har lång hylla, men om din vattenförsörjning är begränsad, kommer de inte göra dig bra. Torra spannmål kan ätas utan mjölk eller med konserverad juice som ett mellanmål eller en måltid på språng, en säker kid-pleaser. Pasteuriserad mjölk finns nu i lådor som kommer att hålla i dina skåp upp till 6 månader och är till nytta för att göra en snabb sås. Pulveriserad och förångad konserverad mjölk är ytterligare säkerhetskopior.

Dehydrerade lökar och svampar, tillsammans med konserverad grönsaksjuice, är bra för soppor, grytor och holländska ugnsrätter med den extra fördelen att minska behovet av tillsatt salt på grund av den koncentrerade smaken. Torra soppbaser och såsblandningar kan också tjäna som basis för soppor och grytor .

Konserverad kött och skaldjur kan användas i kalla eller heta rätter. Bearbetad ostmat och torrkryddad Parmesan och Romanoost är stabila och kan fyllas i för ostsmak.

kokböcker