Hur man hanterar och lagar med granatäpple

Var försiktig! Granatäpplejuice kommer att fläcka

Höstsäsongen ger skörden av en av de äldsta frukterna, liksom en rik på historia och folklore : granatäpplen . Mångfalden av frön är inte bara vackra och välsmakande men också producerar en snygg, söt, rik och smaklig juice. Denna saft, som har en sur citrusy smak, blir basen för såser och smakämnen för drycker, salta rätter och godis, medan hela frön är en enkel glädje som ätas fräsch eller används som en färgstark garnerande accent.

Använda en granatäpple

Oavsett om du använder frön som är eller blandar dem för att extrahera saften måste du först ta bort frön från frukten. Det här är lite av en process och kan vara rörigt så det är viktigt att följa dessa steg.

När du har separerat frön från frukten kan du göra saften. Placera fröna i en mixer. Det är bäst att pulsera några gånger för att släppa saften - blandning för länge kan bryta frön och skapa en grumlig juice. Spänn blandningen, med hjälp av baksidan av en sked för att trycka mot massan och extrahera så mycket juice som möjligt.

Granatäpplejuice är en idealisk ersättare i citrusmarinader, helt eller delvis, för smakförändring. Du kan också göra granatäpple melass genom att sätta saften till koka och sedan simma tills tjock.

Koncentrerad, osötad granatäpplejuice eller pasta är gjord av den reducerade saften av sur granatäpplefrön .

Det är känt på vissa etniska marknader som granatäpple melasser . Det låter en tärsmak till rätter.

Hantering av granatäpplen

Var försiktig så att saften kommer att fläcka inte bara dina fingrar utan också dina kläder, varför det har använts som ett naturligt färgämne av många kulturer. Bär ett förkläde när du arbetar med frukten eftersom du kan klippa den, så att saften naturligtvis kan explodera i en ström och eventuellt få plats på dina kläder.

(Fläckar bör tvättas med förtvättbehandling i de flesta fall men bättre säkra än förlåt.) Du kan också vilja använda gummihandskar för att undvika rosa fingrar. En ny sort av granatäpplen med vitfrön och non-staining juice uppträder nu på marknaderna.

Juften kommer också att fläcka plastbehållare, så använd glas eller engångspåsar. Undvik att använda aluminium- och kolstålsknivar eller matlagningsfartyg med granatäpple eftersom de kan göra saften bitter.

En medellång granatäpple bör ge 1/2 till 3/4 kopp frön eller 1/2 kopp juice .