Fläskkotslök Med Sour Cream and Mushroom Sauce

Denna fläskfilé med gräddfil gör en extraordinär måltid ur en mager, mild skära av fläsk. Detta recept är en lätt måltid för varje natt i veckan, och den är fantastisk med potatis och majs eller gröna bönor. Du kan också servera fläsk med ris och en sallad eller din familjs favoritgrönsaker.

Vinet ger surrädsås något extra smak, men gärna använda mer kycklingsbuljong på plats.

Jag skivade smörgåsarna i medaljonger eftersom de lagade sig så snabbt, men kunde också använda såsen med rostad skivad fläskfilé eller en grillad fläsklinne.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Slice tenderloins i ca 8 bitar; platta varje medaljong något med handens häl.
  2. Smält 1 msk smör med 1 matsked olja i en stor stekpanna eller sautépanna över medelvärme. Koka svamp tills det är mjukt, ca 5 minuter, lägg sedan lök och laga mat i 1 minut längre.
  3. Överför svampen och löken till en tallrik; avsätta.
  4. Häll av överskottsvätskorna från pannan. Smält det kvarvarande smöret med olja över medium värme. Tillsätt gräddfil medaljonger och laga i ca 3 minuter på varje sida, eller tills det är brunat. Stänk svinet lätt med salt och peppar. Häll i vin och hälften av kycklingsbuljongen . Minska värmen till låg, täck och koka i 15 minuter.
  1. Överför fläsken till en serveringsrätt och håll dig varm.
  2. Rör mjöl i den återstående kycklingsbuljongen tills den är jämn.
  3. I stekpannan över medium värme, rör i mjöl och buljongblandning. Koka, omrör, tills såsen är förtjockad. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  4. Rör i gräddfilen, persilja och kokta svampar och lök. Värm igenom, men koka inte.
  5. Servera sås med fläskskivorna.

Mer Great Pork Recept att prova

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 712
Totalt fett 44 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 180 mg
Natrium 890 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)