Banankaka Med Kanelglasur Recept

Denna underbart fuktiga bananskaka fylls med en utsökt kanelglasyr och det är ganska lätt att göra. Receptet är kryddat med kanel och muskot och syrgat kräm säkerställer att det blir gott och fuktigt. Om du vill kan du till och med lägga till dina favoritnötter.

Banankakan är ett bra sätt att använda bananer som passerar sin topp, så det är ett underbart alternativ till bananbröd. Receptet ger dig också en söt efterrätt som är unik och definitivt inte din genomsnittliga choklad eller vaniljkaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

För tårtan

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Rör en 9-till 13-tums bakpanna med non-stick folie.
  2. I en liten skål, kombinera mjöl, hackade nötter, natron, kanel, muskot och salt. Vispa tills jämnt blandat och lägg åt sidan.
  3. I en stor skål, slå socker och olja tillsammans. Tillsätt bananer, gräddfil, ägg och vanilj extrakt. Slå blandningen i två minuter tills den är grundligt kombinerad.
  4. Använd en stor gaffel, blanda i de torra ingredienserna för hand, rör endast tills de är kombinerade. Smeten kan verka lite tunn, men det är bra.
  1. Häll blandningen i den beredda pannan. Baka i 30 till 35 minuter tills det är lättbrunt och toppen fjädrar tillbaka när det rör sig lätt.
  2. Låt svalna till rumstemperatur.

För kanelglasögon

  1. Vispa ihop konditorernas socker, kanel, vanilj extrakt och mjölk eller grädde. Lägg endast tillräckligt med kräm för att göra en spridbar glasyr.
  2. Sätt glasyren på toppen av den kylda tårtan och klippa efter önskemål.

variationer

Medan det lägger till smaken, om du inte är galen om kanel, var god att släppa bort den från glasyren. Sedan, om du bara vill minimera det, klippa mätningen i hälften. Håll kanel i kakan själv eftersom det och muskotnöt ger smeten en fin smak som annars skulle vara blid.

Smeten kan också användas för att göra läckra muffins som är bra mellanmål eller en fin, lätt frukost. Allt du behöver göra är att reducera bakningstiden till ca 20-25 minuter och sätt smeten i en smurt eller fodrad muffinform.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 98
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 85 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)